-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 05

Ieškomas rangovas dviračių takams Neringoje tvarkyti

Skelbiamas viešasis pirkimas Neringoje pėsčiųjų ir dviračių takui dvejuose ruožuose nuo Smiltynės iki Juodkrantės (ruožai nuo 2,104 iki 2,956 km ir nuo 2,956 iki 15,567 km) tvarkyti. Planuojama, po viešųjų pirkimų procedūrų, sutartį dėl darbų bus galima pasirašyti 2022 m. IV ketvirtį, – praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Dviračių takas
Dviračių takas / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Pasiūlymai bus vertinami pagal ekonominį naudingumą, kai atrenkamas geriausias pasiūlymas, atsižvelgiant į kainos ir kokybės kriterijų santykį. Šiame pirkime kokybiniai kriterijai – darbų atlikimo terminas mėnesiais, per kiek laiko nuo rekonstravimo bus galimybė dviratininkams naudotis šiuo taku, papildoma statinio garantinio termino trukmė metais ir kaina.

„Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina, todėl apmaudu, kad rekonstrukcijos darbai buvo atidėliojami dešimtmečius. Tad kiek galėdami skubinome darbus ir visiems dviratininkas turime svarbią žinią, kad Kelių direkcija dvejiems tako ruožams ieško rangovo ir takas bus pradėtas rekonstruoti“, – sako susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Projekte numatyta, kad įrengtas naujas takas turėtų būti praplatintas iki 3,5 m (šiuo metu tako plotis kinta nuo 2 ik 2,5 m). Sutvarkius tako dangą ir jį išplatinus, kelionės šiuo taku taps saugesnės ir patogesnės.

Kitą dalį tako, nuo Juodkrantės iki Preilos, planuojama pabaigti projektuoti dar šiais metais, o pirkimai dėl jų rangos galėtų būti paskelbti šių metų pabaigoje - kitų metų pradžioje.

Pasak VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, takas driekiasi per saugomą teritoriją Kuršių Nerijoje, todėl prieš realizuojant projektus turėjo būti gauti Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos ir kitų suinteresuotų institucijų pritarimai.

Kelių direkcija galėjo pradėti šio tako projektavimo darbus tik po to, kai Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybės sutiko pasirašyti bendradarbiavimo sutartis ir gavo savivaldybių tarybų sprendimus, kad po to, kai takas bus sutvarkytas, jį minėtos savivaldybės perims valdyti nuosavybės teise. Po tako sutvarkymo ir perdavimo, Klaipėdos miesto savivaldybei priklausys 850 metrų, o Neringos savivaldybei apie 34 kilometrus tako.

Iki rangos darbų pradžios taką ir toliau prižiūrės AB „Kelių priežiūra“, kad eismo dalyviai galėtų juo naudotis.

Registrų centro duomenimis, pirmasis šio tako ruožas nuo Pervalkos iki Pervalkos paplūdimio įrengtas dar 1978 m. Vėliau atskiri tako ruožai buvo tiesiami skirtingu metu. Šiuo metu bendras tako Smiltynė–Nida ilgis yra apie 50 km. Didžioji jo dalis, beveik 36 km, nuo 2019 m. priklauso VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijai, likusi dalis – Neringos savivaldybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius