Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 14

Ieškome kiaulių: ar tikrai statybinėms atliekoms vieta Neries regioniniame parke?

Vilniaus rajone gyvenantis Česlovas tvirtina jau pavargęs tvarkyti miškus aplink Molinės kaimą. Čia, Neries regioniniame parke, kažkas užteršė mišką – privežė statybinių atliekų. Parko direkcija tvirtina, kad lankytojai su kiekvienais metais vis tvarkingesni, bet štai tokių „kiaulių“ vis dar pasitaiko nemažai. Ir tam esą reikia ne tik tvarkdarių, bet ir sprendimų ministerijose.
Statybinės atliekos Molinės kaime
Statybinės atliekos Molinės kaime / 15min skaitytojo Česlovo nuotr.

„Molinė, Vilniaus rajonas, greičiausiai Neries regioninis parkas. Privežta statybinių atliekų“, – nuotrauką, kurioje matosi daugybė maišų su statybinėmis atliekomis, apibūdino Česlovas.

Vyras teigė pats jau išvežęs 10 tokių maišų, bet jų vis dar likę didžiulė krūva. „Jūsų projektas geras, bet prie to paties projekto reikėtų jungti ir atliekų tvarkytojus – stambiagabaričių atliekų aikštelės turėtų dirbti ilgiau. Ir panaikinti priimamų atliekų apribojimus“, – įsitikinęs Česlovas.

Išties ši vieta – Neries regioniniame parke. Kaip pastebėjo parko direktorė Audronė Žičkutė, parko lankytojai kiekvienais metais yra vis tvarkingesni. Bet kitokių šiukšlintojų, deja, netrūksta.

„Šitoje žinutėje užfiksuotos atliekos yra statybinės. Tai tikrai yra amžina problema miško žemėje, sprendimas dėl to turi būti rastas Aplinkos ministerijoje. Bambalių problema išspręsta ir miške jų nebėra, nes įvesta užstato sistema. Kadangi statybinių atliekų išvežimas ir perdavimas atliekų tvarkytojui kainuoja, žmonės (statybininkai) veža atliekas į mišką“, – apgailestavo A.Žičkutė.

Jos teigimu, pagauti ir nubausti galima tik užfiksavus išvertimo momentą arba atliekose radus kokią užuominą, kas jas čia paliko. „Tačiau dažniausiai parko teritorijoje tenka sutvarkyti patiems arba miškininkams. Dar galima teisiškai priversti žemės savininką, bet praktiškai labai sunku“, – teigė direktorė.

15min kviečia nelikti abejingiems ir kartu sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius