Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Ignalinos AE saugantis pasieniečių padalinys perduodamas Viešojo saugumo tarnybai

Ignalinos atominę elektrinę sauganti pasieniečių rinktinė perduodama Viešojo saugumo tarnybai, sujungiamos dvi Baltarusijos sieną saugančios rinktinės sujungiamos į vieną.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), prie Vilniaus rinktinės prijungus Ignalinos rinktinę, nuo antradienio beveik 700 kilometrų ilgio Lietuvos ir Baltarusijos sieną saugos dvi – Vilniaus ir Varėnos – rinktinės.

Dėl to mažėja rinktinių vadovų, skyrių viršininkų ir budėtojų pareigybių, o kitų pasieniečių ir užkardų skaičius nesikeičia.

Vilniaus rinktinės vadu skiriamas iki šiol Ignalinos pasieniečių padaliniui vadovavęs Saulius Tamulevičius, Varėnos pasienio rinktinės vadu – Virgilijus Raugalė, prieš tai ėjęs Vilniaus pasienio rinktinės vado pareigas.

Iki šiol Varėnos rinktinei vadovavęs pulkininkas Vytautas Ižganaitis išeina į pensiją.

Tuo metu Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinys tampa pavaldus Viešojo saugumo tarnybai. Atominės jėgainės apsaugą pasieniečiai vykdė nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, VSAT atsisakyti šios nebūdingos funkcijos ragino ir Valstybės kontrolė.

Minėtas dalinys anksčiau yra funkcionavęs kaip atskira VSAT rinktinė. 2016 metų pradžioje ji reorganizuota į VSAT Ignalinos pasienio rinktinės struktūrinį vienetą.

Viešojo saugumo tarnyba iš pasieniečių perims 280 pareigybių, statinius, transportą, ginkluotę.

VSAT teigia, kad pasienio rinktinių reorganizacija siekiama sukurti efektyvesnę valdymo struktūrą, mažinti vadovaujančio ir įvairias veiklas administruojančio personalo skaičių, optimizuoti operatyvaus valdymo, sienos kontrolės, kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo funkcijas vykdančius padalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius