Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 10 /11:12

Ignas Vėgėlė atsisako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos finansinės paramos

Save išsikėlęs kandidatas į prezidentus Ignas Vėgėlė paskelbė atsisakantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) finansinės paramos. Iki šiol I.Vėgėlę daugiausia finansiškai rėmė jo šeimos nariai.
Ramūnas Karbauskis ir Ignas Vėgėlė
Ramūnas Karbauskis ir Ignas Vėgėlė / 15min montažas

„Reaguodamas į tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija svarsto siūlyti man finansinę paramą, iš anksto pranešu, kad turėsiu jos atsisakyti. Dėkoju už pasitikėjimą ir būtiną politinę, vertybinę nefinansinę paramą. Tačiau tokį sprendimą priėmiau todėl, kad noriu atstovauti visus Lietuvos žmonėms. Noriu išlikti nepriklausomas, nešališkas, finansiškai neįsipareigojęs jokiai politinei partijai“, – savo „Facebook“ paskyroje pareiškė I.Vėgėlė.

Iki šiol I.Vėgėlę daugiausia finansiškai rėmė jo šeimos nariai.

Kandidatas pareiškė į rinkimų kampaniją investavęs dideles savo asmeninių uždirbtų pinigų sumas: „Netrukus į rinkimų sąskaitą papildomai pervesiu tiek, kiek maksimaliai leidžia rinkimų įstatymai. Didžiausias leidžiamas sumas jau įnešė ir mano artimieji. Rinkimų kodeksas draudžia skirti didesnes mano asmeniškai skaidriai uždirbtas ir deklaruotas sumas mano paties rinkimų kampanijai“.

I.Vėgėlė tikina, kad rinkimų finansavimo sistema nėra sąžininga.

„Partijų deleguoti kandidatai įspūdingas lėšas gauna iš valstybės biudžeto per juos iškėlusias politines partijas. Dabartinis prezidentas neetiškai ir nesąžiningai vykdo rinkimų agitaciją iš Jūsų valstybei sumokėtų mokesčių. Esame visiškai nelygiavertėse pozicijose“, – teigia jis.

I.Vėgėlė jau yra surinkęs daugiau nei 134 tūkst. eurų paramos, kurią skyrė 165 aukotojai. Jis pats savo kampanijai yra skyręs 10 tūkst. eurų. Kandidato tėvas Algirdas Stasys Vėgėlė ir brolis Martynas Vėgėlė yra skyrę po beveik 18 tūkst. eurų, mama Eligija Vėgėlienė – dar 3770 eurų. 12 tūkst. eurų yra skyręs verslininkas Juozas Arnatkevičius, dar 3 tūkst. eurų – Laimutė Arnatkevičienė.

Ramūno Karbauskio vadovaujama LVŽS, sutarusi dėl paramos I.Vėgėlei, atšaukė iš Prezidento rinkimų savo kandidatą Aurelijų Verygą, kuris jau b uvo surinkęs reikiamą kiekį parašų. Paramą I.Vėgėlei yra pareiškusi ir Artūro Zuoko vadovaujama partija „Laisvė ir teisingumas“ bei dar kelios mažos politinės jėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius