Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 09

Įkvepiantis „Kovo divertismentas“ – Koncertų salėje

Trečiadienį Koncertų salėje žiūrovai išvys koncertą „Kovo divertismentas“ su Klaipėdos kameriniu orkestru, kuriam diriguos Vytautas Lukočius – nepaprastai ryški, kūrybinga, dinamiška asmenybė.
Klaipėdos kamerinis orkestras trečiadienį koncertuos uostamiesčio publikai.
Klaipėdos kamerinis orkestras trečiadienį koncertuos uostamiesčio publikai. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

V.Lukočius kartais pajuokauja, kad labiau mėgsta sėdėti prie fortepijono, nei diriguoti. Ne nuostabu – juk Lietuvos muzikos ir teatro akademiją jis baigė du kartus: įgijo pianisto solisto ir koncertmeisterio, o vėliau ir orkestro dirigento kvalifikaciją bei magistro laipsnį.

Programoje, pavadintoje „Kovo divertismentu“ (it. divertimento – pramoga, pasilinksminimas) skambės Carlo Philippo Emanuelio Bacho Hamburgo simfonija bei Bellos Bartoko Divertismentas styginių orkestrui. V. Lukočius dar gros solo partiją Alfredo Schnittke’s Koncerte fortepijonui ir orkestrui. O atliekant šiuolaikinio britų kompozitoriaus Jameso Patteno kūrinį Stabat Mater prisijungs ir Klaipėdos choras „Aukuras” (meno vadovas – Alfonsas Vildžiūnas).  

C.P.E.Bachas yra didžiausio pripažinimo sulaukęs Bachų dinastijos atstovas, turėjęs individualų kūrybinį braižą. O XX a. vengrų kompozitoriaus Bellos Bartoko Divertismentas styginiams kupinas folklorinio gaivalo, „barbariškos" (neoklasikinės) motorikos bei energijos. 

Šiuolaikinio britų kompozitoriaus Jameso Patteno kūriniai atlikti daugelyje pasaulio koncertinių salių ir festivalių.

Jo kompozicijos transliuojamos per BBC radiją bei televiziją tarptautiniu mastu. Kompozitorius, nė kiek nesuabejojęs, sutiko atsiųsti savo kūrinio chorui, diskantui ir styginių orkestrui „Stabat Mater“ gaidas Klaipėdos koncertų salei, linkėdamas kuo didžiausios sėkmės projekto dalyviams ir tikėdamasis kada nors aplankyti Klaipėdą.

„Jūsų Stabat Mater yra nuostabus ir pateiktas labai subtiliai – čia nėra nė vienos natos, kuri būtų ne savo vietoje. Bendra kūrinio struktūra, apjungianti skaidrią chorinę ir subtilią orkestrinę faktūras, yra labai įspūdinga, bet svarbiausia yra vientisumas ir ekspresyvi jėga, slypinti šioje muzikoje, kuri išlieka atmintyje”, – rašė vienas iš J. Patteno muzikos klausytojų.  

Koncertas – trečiadienį, 18 val., Koncertų salėje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius