Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28

Intensyvi paslaugų trikdymo ataka Lietuvoje tęsiasi, tačiau jos mastas yra mažesnis

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC) informuoja, kad intensyvi paskirstyta paslaugų trikdymo (angl. Distributed Denial of Service, DDoS) ataka Lietuvoje tęsiasi, tačiau atakų mastas antradienį yra mažesnis nei pirmadienį, nurodo Krašto apsaugos ministerija (KAM).
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / 123RF.com nuotr.

Intensyvi paskirstyta paslaugų trikdymo ataka vykdoma prieš Saugųjį valstybinį duomenų perdavimo tinklą, kitas Lietuvos valdžios institucijas bei privačias įmones. Didžiausios DDoS atakos šiuo metu yra suvaldytos, Saugiojo tinklo paslaugos yra teikiamos, teigiama ministerijos pranešime spaudai.

„Antradienį paveikta mažiau valstybės informacinių išteklių. Iš dalies taip yra dėl sustiprintų kibernetinės gynybos priemonių, taip pat dėl to, kad didelė dalis atakų buvo nukreipta į privatų sektorių. „Killnet“ ir toliau skelbia naujus taikinius“, – sako NKSC Kibernetinio saugumo valdymo departamento direktorius Jonas Skardinskas, laikinai einantis NKSC direktoriaus pareigas.

Dauguma DDoS atakų paveiktų išteklių Lietuvoje buvo neprieinami ribotą laiką ir greitai atnaujino savo veiklą. NKSC šiuo metu intensyviai bendrauja su partneriais ir nuolat informuoja juos apie esamą padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius