-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 30 /16:35

Darbo partijos vairas – Valentino Mazuronio rankose

Šeštadienį Kėdainiuose vyksta Darbo partijos (DP) suvažiavimas, kurio metu išrinktas naujas partijos lyderis. Juo tapo tik balandį DP nariu tapęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Papildyta 16.35 val.: Darbo partijos vairas – Valentino Mazuronio rankose. Už jį balsavo 613 „darbiečių“. Antrasis kandidatas Artūras Paulauskas sulaukė mažesnio DP narių pasitikėjimo. 

V.Mazuronis pirmiausia dėkojo už pasitikėjimą rinkusiems ir A.Paulauskui: „Darbo partija jau nugalėjo: šiandien įvyko demokratiniai rinkimai su rimtomis diskusijomis. Tas žingsnis, kurį padarėme link demokratijos – pavyzdys daugeliui partijų. Dirbsime kartu“.

Tokį žingsnį „darbiečiai“ žengė bandydami gelbėti sušlubavusį pasitikėjimą partija. Tai, kad pirmininko poste norėtų matyti jį, dar prieš slaptą balsavimą sakė ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

Papildyta 14.17 val. Viktoras Uspaskichas nebesieks partijos lyderio posto. Savo favoritu jis įvardino V.Mazuronį. „Jis gali atvesti mums naujų rinkėjų. Tai – svarbiausia“, – sakė DP įkūrėjas.

Jis gali atvesti mums naujų rinkėjų. Dabar tai – svarbiausia, apie V.Mazuronį kalbėjo V.Uspaskichas.

Anot V.Uspaskicho, A.Paulauską jis nuoširdžiai rėmė prezidento rinkimuose, jei reikės – rems ir toliau. Tačiau galvodamas apie DP ateitį, jis mano, jog jai naudingiausia būtų lyderiu turėti V.Mazuronį.

„Visada siekiau „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos susijungimo. Tai, galima sakyti, jis dabar ir prasidėjo“, – šmaikštavo V.Uspaskichas. Šie jo žodžiai palydėti plojimais.

Papildyta 14.13 val.: Buvęs Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus bei jo žmona Živilė Pinskuvienė, šiuo metu laikinai einanti Širvintų merės pareigas, taip pat apsisprendė nesivaržyti dėl DP lyderio vietos.

„Būrys avinų visada laimės su liūtu priešakyje prie liūtų būrį, kuriam vadovauja avinas. Liūtų partija išsirinkime liūtą!“, – linkėjo J.Pinskus.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Artūras Paulauskas
Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Artūras Paulauskas

Papildyta 13.57 val.: „Aš pasiruošęs“, – sakė Artūras Paulauskas. Jis – vienas iš nedaugelio, pasiryžusių kautis su V.Mazuroniu dėl DP pirmininko pozicijos.

Papildyta 13.50 val.: Daugiausia palaikymo iš „darbiečių“ sulaukęs V.Mazuronis sakė, jog  iš klaidų reikia mokytis, bet svarbiausia galvoti apie ateitį – tiek asmeninę, tiek partijos.

„Kartu mes galime ir privalome suprasti ir susitarti, kad pagrindinis tikslas yra Seimo rinkimai 2016 m. Turime suvokti, kad stovime kryžkelėje. Pirmas kelias – tiesus ir įprastas. Juo einant darytume panašiai tą ką darėme iki šiol. Tačiau jo pabaigoje, mano manymu, mūsų laukia neišvengiamas pralaimėjimas.

Po 2016 m. Seimo rinkimų DP partija turi tapti pačia svarbiausia politine jėga Lietuvoje.

Antras kelias duobėtas ir pilnas kliūčių. Jį pasirinkus, patikėkite manimi, reikės eiti prieš vėją. Mums visiems reikės maksimalių pastangų ir susitelkimo. Visiems bus nelengva, bet tai – galimybių kelias. Ir šio kelio pabaigoje – pergalė.

Taigi, šiandien turime du pasirinkimus: politinės mirties arba politinės pergalės. Aš neabejoju, kad pasirinksime sunkų ir alinantį, tačiau pergalės ir tik pergalės kelią“, – Kėdainiuose kalbėjo V.Mazuronis.

Anot jo, po 2016 m. Seimo rinkimų DP partija turi tapti pačia svarbiausia politine jėga Lietuvoje.

Papildyta 13.45 val.: Vydas Gedvilas taip pat nusprendė nesiekti partijos pirmininko kėdės. Tačiau partijos kolegas paragino balsuoti savarankiškai už, jų akimis, geriausią kandidatą.

Papildyta 13.38 val.: „Darbietis“ Kęstutis Daukšys išreiškė palaikymą Valentinui Mazuroniui ir savo kandidatūrą į pirmininko postą atsiėmė.

Vytautas Gapšys taip pat pareiškė DP pirmininko poste matantis V.Mazuronį. „Nors sulaukiau daug palaikymo ir raginimų pačiam kandidatuoti, pasitraukiu ir kviečiu visus palaikyti, mano manymu, geriausią kandidatą V.Mazuronį“, – sakė dar vienas iš kovos dėl vadovo posto pasitraukęs politikas.

V.Mazuronį palaikyti kvietė ir Mečislovas Zasčiurinskas, apsisprendęs nesiekti DP lyderio pareigų. Kovoje nedalyvaus ir „darbiečių“ ministrės – Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė bei Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Papildyta 13.28 val.: Kaip buvo galima spėti, dalis kandidatų atsisakė kautis dėl DP pirmininko posto. Seimo narys Saulius Bucevičius atšaukė savo kandidatūrą, taip pat pareikšdamas, kad nepalaiko europarlamentaro Valentino Mazuronio kandidatūros, kuris dar visai neseniai buvo „Tvarkos ir teisingumo“ narys.

Anksčiau „darbiečių“ skyriai kandidate buvo iškėlę ir žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę, tačiau ji taip pat nutarė nesivaržyti dėl partijos pirmininkės posto.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kėdainiuose vyksta Darbo partijos suvažiavimas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kėdainiuose vyksta Darbo partijos suvažiavimas


Papildyta 12.37 val. Šis DP suvažiavimas – trečiasis po susijungimo su Naująja Sąjunga ir 21 nuo DP istorijos pradžios. DP partijos suvažiavimui vadovauja partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas.Iš rinkimų pasitraukė ir dabartinis laikinasis DP pirmininkas Valentinas Bukauskas. 

Jo kandidatūra buvo vienintelė ir patvirtinta be kalbų – su aplodismentais.

Šiame DP suvažiavime taip pat dalyvauja Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Kultūros ministras Šarūnas Birutis bei DP deleguota ir patvirtinta Švietimo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Sveikinimo žodį sakė ir Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Seimo narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Petras Gražulis. Abu jie nevengė skambių frazių.

„Aš tikiu, kad lietuviai patikės darbus mums, nes jie jau yra paragavę konservatorių darbo. Tikiu, kad mūsų sprendimai leis pratęsti darbus, kurie leis lietuviams pajusti laimę čia, Lietuvoje. Ir tie, kurie buvo išvaryti Andriaus Kubiliaus iš Lietuvos, sugrįš čia“, – sakė J.Olekas.

Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas, Seimo narys Petras Gražulis juokavo, kad DP suvažiavime dalyvauja ir dėl asmeninių interesų: „Jei Valentinas Mazuronis bus išrinktas DP pirmininku, aš galėsiu važiuoti į Europos Parlamentą“.

Jis atkreipė dėmesį, kad V.Mazuroniui reikia palaikymo: „Net sūnus jo neatvažiavo palaikyti...“ 

Anot P.Gražulio, V.Mazuronis dirbti su „Tvarka ir teisingumu“ negalėjo, nes ši partija esą yra prorusiška. „Tad DP linkiu nepakeisti savo orientacijos ir kartu su Valentinu sėkmingai dirbti“, – sveikinimo kalbą baigė savo požiūriu į homoseksualus pagarsėjęs Seimo narys. 

Į šį DP suvažiavimą buvo deleguoti 1178 partijos nariai, 916 jų dalyvauja.

T.Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kėdainiuose vyksta Darbo partijos suvažiavimas
T.Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kėdainiuose vyksta Darbo partijos suvažiavimas, kuriame paaiškės, kas taps jos pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius