-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Irma Jurgelevičiūtė paleista teismo salėje, pasirašydama nutartį moteris apsiverkė (atnaujinta 18.23 val., naujas video, nuotraukos)

Prokuratūra slaptame teismo posėdyje prašė leisti suimti I.Jurgelevičiūtę dešimčiai parų, o už durų palikti nuobodžiaujantys žurnalistai klausėsi linksmų ir liūdnų Irmos dainų. Teismas netenkino prokuratūros prašymo suimti atlikėją.
Irma Jurgelevičiūtė
Irma Jurgelevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neregėta minia žurnalistų dar prieš 15 valandą susirinko į Vilniaus 1-ąjį apylinkės teismą. Sausakimšame koridoriuje pasirodančios Irmos Jurgelevičiūtės laukė apie 20 žiniasklaidos atstovų. Tačiau prie salės durų laukė tik Irmos Jurgelevičiūtės advokatas Vytautas Sirvydis.

Nors advokatas noriai bendravo su žiniasklaida, teisėsaugininkai griebėsi didžiausių konspiracijos manevrų.

Advokatas buvo nuolat vedžiojamas teismo koridoriais iš vieno aukšto į kitą. Jis sulaukė vieno, vėliau dar kelių skambučių, buvo kviečiamas vis į kitą teismo rūmų aukštą. 

Galiausiai vėl buvo telefonu pakviestas prie tarnybinio įėjimo ir pateko į salę, kurioje ir turėjo būti nagrinėjama byla. Tačiau pro kitas duris, o ne pro įėjimą, ties kuriuo laukė žiniasklaidos atstovų minia.

Kol kas susidaro įspūdis, kad advokatą ir I.Jurgelevičiūtę teismo darbuotojai bando paslėpti nuo žiniasklaidos ir klausimus spręsti už uždarų durų. 

15.30 val. tapo aišku, kad posėdis vėluoja jau pusvalandį, I.Jurgelevičiūtės teisme dar nėra.

Tačiau netrukus I.Jurgelevičiūtė atvežta į teismą. Į salę pareigūnams ją pavyko atvesti taip, jog nė vienas žurnalistas jos net akies krašteliu nepamatė.Tai, kas atsitiko Irmai, jos advokatas V.Sirvydis vadino nelaime, o teisėsaugininkų veiksmus – demaršu ir represijomis.

Papildyta 16.15 val. Teismo posėdis baigėsi. Teisėja Sonata Lekarauskienė-Raupėnaitė išėjo spręsti tolesnio I.Jurgelevičiūtės likimo. Neoficialiais duomenimis, prokurorai prašo teismo leisti suimti I.Jurgelevičiūtę 10 dienų.  

Taip pat neoficialiai teigiama, kad per kratą atlikėjos tėvų namuose rasti kai kurie iš TV projekto dalyvių pavogti daiktai.

Prokuratūros pozicija: laisvėje įtariamoji gali slapstytis, bandyti paveikti liudytojus, galbūt netgi daryti naujus nusikaltimus. Tuo tarpu I.Jurgelevičiūtei svarbu neatsidurti Lukiškėse, nes žlugs jos suplanuoti koncertai, kiti planai. 

Papildyta 16.54 val. Tuo metu nuobodžiaujantys žurnalistai teismo koridoriuje iš mobiliojo telefono garsiai klausosi I.Jurgelevičiūtės dainų. Šiuo metu teisme skamba grupės „Dinamika“ daina „Nelauk manęs“.

Laukiama, kad teisėja grįš į salę ir skelbs nutartį.

Atnaujinta 17.39 val. Teismas netenkino Vilniaus miesto apylinkės prokuroro Gedvydo Vaivados prašymo leisti suimti I.Jurgelevičiūtę. Atlikėja paleista teismo salėje. Jai sudarytos sąlygos išeiti iš teismo rūmų pro slaptas duris, tačiau 15min.lt fotokorespondentui pavyko ją įamžinti (žr. nuotraukų galeriją).

Kokią kitą su laisvės atėmimu nesusijusią kardomąją priemonę skirti vagystėmis įtariamai atlikėjai, prokuratūra spręs vėliau.

Pasirašydama palankią teismo nutartį, Irma apsiverkė.

Iš teismo rūmų I.Jurgelevičiūtė išvesta taip pat pro tarnybinį išėjimą. Mašinų aikštelėje prie teismo jos laukė teisėsaugininkų automobilis „Škoda“.

Parodžiusi nykštį, I.Jurgelevičiūtė sėdo vidun ir buvo išvežta, gali būti, į Policijos departamentą.

Atlikėjos advokatas aiškino, kad teismo sprendimas yra logiškas, kito įvykių scenarijaus esą ir nevertėjo tikėtis.

„Mano ginamoji dabar yra laisvas žmogus. To ir buvo galima tikėtis“, – žurnalistams kalbėjo V.Sirvydis

Garsus teisininkas piktinosi, kad dėl I.Jurgelevičiūtės sukeltas toks ažiotažas, esą jei įtariamasis būtų kitas asmuo, apie suėmimą apskritai nebūtų jokios kalbos. Paprastai įtariamieji tokiais atvejais paleidžiami skiriant namų areštą ar tik įpareigojant be leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos.

V.Sirvydis taip pat kalbėjo, kad tokiais atvejais negalima pamiršti nekaltumo prezumpcijos: asmuo nekaltas, kol jo kaltės nepatvirtino teismas.

Tai, kas atsitiko Irmai, teisininkas vadino nelaime, o teisėsaugininkų veiksmus – demaršu ir represijomis.

Jis visus ragino nepamiršti patarlės „Neišsižadėk tiurmos, terbos ir ubago lazdos“ – esą taip, kaip Irmai, galėjo atsitikti bet kam.

„Koncertuos, tęs tą veiklą, kuria užsiėmė iki šiol“, – sakė advokatas V.Sirvydis, paklaustas, ką jo klientė veiks atgavusi laisvę.

VIDEO: Irmos Jurgelevičiūtės advokato manevrai po teismą
VIDEO: 15min.lt - advokato Sirvydžio komentaras po posėdžio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius