-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 04

Iš anksto renkant merą jau balsavo 6,52 proc. Visagino rinkėjų

Visagine renkant merą antrajame ture iš anksto jau balsavo 1015 arba 6,52 proc. rinkėjų, ketvirtadienį skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).
Visaginas
Visaginas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Išankstinis balsavimas prasidėjo antradienį ir tęsis iki ketvirtadienio 20 val., balsuoti iš anksto galima savivaldybių pastatuose visose Lietuvos savivaldybėse, bet savo valią pareikšti gali tik Visagino gyventojai.

Kovą vykstant savivaldos rinkimams antrojo turo metu per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas Visagine savo valią buvo pareiškę mažiau rinkėjų – 763 arba 4,37 procento.

Visagine dėl mero posto varžosi du daugiausia rinkėjų balsų pirmajame ture, kuris vyko kovo 5 dieną, gavę kandidatai – „valstietis“ Erlandas Galaguzas bei „Laisvės ir teisingumo“ atstovė Dalia Štraupaitė.

Pakartotinis balsavimas Visagine surengtas įgyvendinant Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, kuriuo jis tenkino antrojo turo rezultatus apskundusios D.Štraupaitės skundą.

D.Štraupaitė siekė naujų mero rinkimų Visagine, teigdama, kad jai nebuvo sudarytos lygios teisės dalyvauti rinkimuose, kai jau pasibaigus pirmajam turui ji buvo pašalinta iš rinkimų ir po to į juos grąžinta prieš pat balsavimą.

Taip pat trečiadienį prasidėjo Visagino savivaldybės rinkėjų balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Čia bus balsuojama iki penktadienio.

Gegužės 5–6 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės. Balsuoti namuose taip pat galės rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Gegužės 7-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kuriose balsavimas vyks nuo 7 iki 20 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius