Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 17 /11:27

Iš frakcijos išmestas P.Gražulis: nemanau, kad čia bus didelis nuostolis

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija iš savo gretų pašalino parlamentarą Petrą Gražulį. Pats politikas sako apie „tvarkiečių“ sprendimą performuoti frakciją nebuvęs informuotas.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man jie nieko nesakė ir aš nieko nežinau. Man frakcija minėjo, kad nebesu (narys – BNS), bet nei į tą pasitarimą manęs kvietė, nei ką“, – BNS ketvirtadienį sakė P.Gražulis.

„Jei čia R.Žemaitaičio frakcija, jo politikai aš nepritariu, tiesiai galiu pasakyt, nemanau, kad čia bus didelis nuostolis“, – „tvarkiečių“ sprendimą dėl pašalinimo vertino parlamentaras.

Jis sakė bent kol kol kas būsiąs Seimo narių Mišrios grupės nariu, prie kitos frakcijos nesijungsiąs, nes vis dar priklauso „Tvarkos ir teisingumo“ partijai.

„Esu laisvas Seimo narys, kviečia visos frakcijos, bet kol kas aš esu partijos narys, ir tas klausimas, mano nuomone bus keliamas ir partijos valdyboje. Jei partija nuspręs, kad aš tikrai nereikalingas, jokių problemų“, – kalbėjo Seimo narys.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas Remigijus Žemaitaitis ketvirtadienį teigė, kad pastaruoju metu P.Gražulis jų frakcijos atžvilgiu elgėsi neetiškai: „Septyni frakcijos nariai balsavo, kad būtų sudaryta nauja frakcija, ir tos frakcijos sudėtyje nebūtų P.Gražulio, jis pastaruoju metu labai neetiškai ir nekolegiškai elgėsi kai kurių frakcijos narių atžvilgiu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

„Nuolatinis koliojimas, nuolatinis nuomonės nepaisymas, ir svarbiausias dalykas – jei frakcija priima vieną ar kitą poziciją, reikia jos ir laikytis. Norint, kad partija važiuotų toliau, reikia labai vieningos nuomonės“, – motyvus, kodėl pašalino P.Gražulį, aiškino R.Žemaitaitis.

Jis teigia, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija yra „tarsi neoficialus priedas prie valdančiųjų“, o P.Gražulis į tokią situaciją mėgino stumti ir „tvarkiečius“.

„Matome, kad su kiekviena diena valdančiųjų gretos vis mažėja. Dabar jie bando mus įvelti į tokią situaciją, kuomet pažadėję kažką mažesnių frakcijų atskiriems nariams „žvejoja“ reikalingus balsus posėdžių salėje. Kadangi nesame sulaukę jokių valdančiųjų signalų ir kvietimo tartis, liekame tvirta opozicine jėga“, – R.Žemaitaičiui atitaria frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Anot R.Žemaitaičio, sudarius naują frakciją, jos pavadinimas ir toliau lieka „Tvarka ir teisingumas“, tik be P.Gražulio ji mažėja nuo 8 iki 7 narių.

15min neseniai rašė apie P.Gražulio ir apkaltos būdu iš prezidento pareigų pašalinto europarlamentaro „tvarkiečio“ R.Pakso naujai kuriamą visuomeninį judėjimą „Šaukiu aš tautą“.

Komentuodamas kolegos iniciatyvą, R.Žemaitaitis neslėpė, kad visuomeninis judėjimas politikams reikalingas tik tam, kad jo pagrindu kitais metais suburtų visuomeninius rinkimų komitetus, ir atvirai iniciatyvą vadino partijos skaldymu.

Šiuo metu valdantieji Seime yra 57 „valstiečiai“ (su frakcijai pagal statutą nepriklausančiu Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu) ir 11 „socdarbiečių“.

Pagal Seimo statutą, mažiausiai septyni parlamentarai gali sudaryti frakciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius