Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 22

Į dar šiltus vicemero ir administracijos direktoriaus pavaduotojo postus Kauno politikai paskyrė naujus žmones (atnaujinta 14.40 val.)

Kauno politikai apsisprendė iš vicemero pareigų atleisti Lietuvos socialdemokratų partijai priklausantį Steponą Vaičikauską, o Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo posto - tai pačiai partijai priklausantį Romaldą Rabačių. Jų vietas užėmė nauji žmonės: vicemere patvirtinta partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė Loreta Kekienė, o direktoriaus pavaduotoju tapo tos pačios partijos narys, verslininkas Algirdas Verbickas.
Šiuo metu atostogaujantis S.Vaičikauskas turėtų atgauti praeitų metų vasarą prarastus pinigus.
Šiuo metu atostogaujantis S.Vaičikauskas turėtų atgauti praeitų metų vasarą prarastus pinigus. / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

Atleisti S.Vaičikauską iš vicemero pareigų birželio pradžioje pasiūlė į šį postą jį delegavę Lietuvos socialdemokratų frakcijos Kauno miesto skyriaus nariai. Jie pageidavo sužinoti miesto politikų nuomonę, ar „Sėkmės koalicijos“ rėmimo sutartį nutraukusi 6 narius Kauno taryboje turinti šios partijos frakcija privalo savo partijos narius atšaukti iš atsakingų politinių ir administracinių postų.

Tarybos posėdyje aštri diskusija kilo dėl to, kad tą pačią dieną ketinta svarstyti ir į jo pareigas pretenduojančių asmenų kandidatūras.

„Neturime priekaištų Steponui (S.Vaičikauskui – aut. past.) dėl jo darbo. Jo pasiūlymai būdavo blokuojami. Šiandien klausimą dėl jo atleidimo sprendžiame dėl to, jog atsisakėme bendradarbiauti su Tėvynės sąjunga“, – sakė socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

Slaptai balsuodami politikai nusprendė, kad S.Vaičikauskas bus atleistas iš vicemero posto. Už tokį sprendimą balsavo 21, prieš – 9 miesto tarybos nariai. 8 balsavimo biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Romaldas Rabačius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Romaldas Rabačius

Tame pačiame tarybos posėdyje politikai ketina apsispręsti dėl Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Romaldo Rabačiaus atleidimo. Priminsime, kad tai pačiai Socialdemokratų partijai priklausantis valdininkas minimas ir vadinamojoje auksinio tualeto byloje.

Papildyta 11.50 val.: Slapto balsavimo būdu politikai apsisprendė ir dėl R.Rabačiaus. 20 tarybos narių balsavus „už“, 6 – „prieš“, o likusiai daliai susilaikius, valdininkas atleistas iš eitų pareigų.

Buvusiam vicemerui bus išmokėta trijų mėnesinių atlyginimų išeitinė kompensacija. O R.Rabačiui - dviejų mėnesinių atlyginimų kompensacija.

Į laisvus postus bus siūlomi nauji kandidatai. Į tuščią vicemero kėdę ketinama siūlyti partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovę Loretą Kekienę. O vietoje R.Rabačiaus eiti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas – tai pačiai partijai priklausantį verslininką Algirdą Verbicką.

Dėl jų kandidatūrų politikai turėtų apsispręsti ketvirtadienį.

Papildyta 13.26 val.: Kaip ir planuota, prieš pietų pertrauką tarybos nariams prisistatė į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas pretenduojantis verslininkas A.Verbickas. 61-erių kaunietis prisipažino, kad pasiūlymo tapti valdininku sulaukė prieš nepilną savaitę. Jei tarybos nariai pritartų, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas A.Verbickas pradėtų eiti nuo liepos 26-osios.

Kalbėdamas apie save pastaraisiais metais statybos ir transporto versle dirbęs A.Verbickas papasakojo, kad baigė Kauno technologijos universitetą (tuometinį buvusį Kauno politechnikos institutą). Kandidatas atviravo apie savo pomėgį sportuoti (anksčiau žaidė futbolą, stalo tenisą, dabar – lauko tenisą). Tačiau tiesiai paklaustas apie priklausymą Komunistų partijai, sudvejojo ir negalėjo tiksliai atsakyti, ar jai priklausė, ar buvo tik kandidatas į partijos narius.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Algirdas Verbickas
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Algirdas Verbickas

Į klausimą apie pirmuosius darbus, kuriuos atliktų pradėjęs dirbti savivaldybėje, A.Verbickas nurodė miesto gatves.

Reikėtų sutvarkyti miesto gatves, kurios veda į statomą Žalgirio areną, taip pat tas, kuriose lankosi turistai“, – sakė kandidatas.

Išgirdę A.Verbicko pasisakymą tarybos nariai vienas po kito išreiškė savo požiūrį. Daugelis neslėpė, jog nepritars jo skyrimui į numatytą postą. Tačiau ne dėl asmeninių savybių, bet susidariusios situacijos.

„Nieko prieš A.Verbicką neturiu. Šis žmogus yra įmestas į visą cirką. Siūlau nežaisti ir neskubėti priimti sprendimo“, – sakė socialdemokratas K.Kriščiūnas.

Tuo metu Liberalų ir centro sąjungos atstovas Kęstutis Mikėnas pareiškė, jog galbūt tarybai reikėtų pagalvoti, ar išvis verta priimti žmogų į ką tik atleisto R.Rabačiaus vietą: „Sutaupytume pinigų, už kuriuos būtų galima daug gerų darbų padaryti. O tai pareigybei skirtus darbus būtų galima išdalinti kitiems administracijos darbuotojams“.

Kauno savivaldybės nuotr./Loreta Kekienė
Kauno savivaldybės nuotr./Loreta Kekienė

Papildyta 13.56 val.:  A.Verbickas paskirtas į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Dėl jo paskyrimo politikai taip pat balsavo slaptai.

Papildyta 14.40 val.: Politikai palaimino ir L.Kekienės kandidatūrą. Nuo liepos 26-osios ji pradės eiti mero pavaduotojas pareigas. Tarybos narius įtikino jų kolegės pasiryžimas dirbti miesto labui bei atviras prisipažinimas, jog nelabai išmano miesto ūkio sritį.

Tačiau domėtis šiais klausimais jai greičiausiai neteks. Kitame tarybos posėdyje, kuris vyks rugsėjį, ketinama koreguoti Kauno vicemerų kuruojamas sritis. Tikėtina, jog naujajai vicemerei L.Kekienei bus patikėta rūpintis labiau jai pažįstama švietimo ar kultūros sritimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius