Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 04 /11:54

Iš kultūros ministro patarėjos pareigų pasitraukė Erika Furman

Ketvirtadienį kultūros ministras Šarūnas Birutis patenkino kultūros ministro patarėjos Erikos Furman prašymą atleisti iš užimamų pareigų.
Erika Furman (LISPA)
Erika Furman / LISPA nuotr.

Pasirodžius žiniasklaidoje informacijai dėl galimo E.Furman viešų ir privačių interesų konflikto, kultūros ministras kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad ši pateiktų išvadas.

Ministro teigimu, Kultūros ministerijoje tarnybinės etikos pažeidimai nebus toleruojami.

E.Furman praneše pasitraukianti iš užimamų pareigų savo noru.

„Sprendimą dėl mano galimo viešųjų ir privačių interesų pateiks Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos specialistai. Atėjau į ministeriją realizuoti savo teorines bei mokslines žinias praktikoje, t. y. kuriant Lietuvos kultūros politikos prioritetus ir formuojant naujas kultūros politikos kryptis – kultūros inovacijų ir kūrybinių industrijų. Visada viešai deklaravau, kad esu VšĮ „Ateities visuomenės institutas“ steigėja, subūrusi kompetentingų mokslo srities atstovų komandą, pajėgią sėkmingai plėtoti veiklą savarankiškai. Iš šios viešosios įstaigos vadovės pareigų pasitraukiau iškart, kai priėmiau kultūros ministro pasiūlymą prisijungti prie jo komandos. Pradėjusi dirbti valstybės tarnyboje, minėtos įstaigos veikloje nedalyvauju“, – sako E.Furman.

Kiek vėliau E.Furman išplatino viešą pareiškimą dėl šiomis dienomis žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, kad VšĮ „Ateities visuomenės institutas“ atlieka tyrimą „Nacionalinės kultūros mecenavimo strategijos sukūrimas“. Šiam tyrimui buvo skirtas dalinis finansavimas iš Kultūros tarybos, pagal priemonę „Kultūros srities bendrieji tyrimai: meno, socialiniai, taikomieji, tarpdisciplininiai“. VšĮ „Ateities visuomenės institutas“ buvo viena iš 24 įstaigų bei asociacijų, kurių pateiktas projektų finansavimo paraiškas Kultūros tarybos ekspertai įvertino teigiamai ir kurioms, Tarybos sprendimu, buvo skirtas dalinis finansavimas.

„Visada viešai deklaravau, kad esu VšĮ „Ateities visuomenės institutas“ steigėja, subūrusi kompetentingų mokslo srities atstovų komandą, pajėgią sėkmingai plėtoti veiklą savarankiškai. Iš šios viešosios įstaigos vadovės pareigų pasitraukiau iškart, kai priėmiau kultūros ministro pasiūlymą prisijungti prie jo komandos. Pradėjusi dirbti valstybės tarnyboje, minėtos įstaigos veikloje nedalyvauju. Šiuo metu Ateities visuomenės institutui vadovauja mokslininkas, filosofas Ervinas Koršunovas, kuris ir formuoja instituto tyrimų kryptis bei programas.

Būdama nepartinė, prisijungiau prie Darbo partijos deleguoto kultūros ministro Š.Biručio komandos, nes mačiau, kad ministras, kaip buvęs Europos Parlamento narys, turi platų matymą kultūros srityje. 2009 m. apgyniau disertaciją „Politinės programos ir Vyriausybės politika Lietuvoje“ ir gavau politikos sociologijos mokslų daktarės laipsnį. Žinodama, jog politikos formavime dalyvauja ne tik partijos, bet ir atskiri individai, atėjau į ministeriją realizuoti savo teorines bei mokslines žinias praktikoje, t. y. kuriant Lietuvos kultūros politikos prioritetus ir formuojant naujas kultūros politikos kryptis – kultūros inovacijų ir kūrybinių industrijų.

Įvertinusi susidariusią situaciją ir tai, kad dabartinės mano užimamos pareigos ministerijoje gali būti traktuojamos dviprasmiškai, pasitraukiu iš jų. Esu atvira viešoms diskusijoms kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo tema, o sprendimą dėl viešųjų ir privačių interesų pateiks Valstybinės tarnybinės etikos komisijos specialistai“, - savo pareiškime teigia R.Furman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius