Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 16

Iš proto savaitgalį varo kaimyno atliekami remontai – ar ko nors galiu imtis?

Daugiabutyje gyvenantį kaunietį Rolandą (vardas pakeistas) į neviltį visą vasarą varė kaimyno daromi remontai: begalinis triukšmas ištisą savaitgalį, visur sėdančios statybinės dulkės. Neapsikentęs vyras net kreipėsi į 112, tačiau sužinojo, kad statybos svarbiau už jo poilsį – triukšmadarius dienomis saugo teisės aktai. Tiesa, norint pradėti statybas, privaloma apie būsimą triukšmo lygį ir laiką pranešti savivaldybei.
Statybos
Buto remontas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi viename iš Geležinio vilko gatvės daugiabučių gyvenantis Rolandas. Jis paprašė iškelti klausimą dėl statybos darbų savaitgaliais: ar kažkieno buto remontas yra svarbiau už išsiilgtą ir užtarnautą dviejų dienų poilsį?

123rf.com nuotr./Buto remontas
123rf.com nuotr./Buto remontas

„Birželio pradžioje prasidėjo remontai pas kaimyną. Iš pradžių dirbo meistrai, jie darbavosi sąžiningai darbo dienomis, baigdavo darbus apie 17.30 ar 18 val. Per porą savaičių baigė, tuomet nuo liepos pradžios darbuotis, tikėtina, pradėjo patys buto savininkai. Jie darbo dienomis jau rečiau remontuoja, pluša kiekvieną savaitgalį.

Kažkoks žmogiškumas turėtų būti.

Girdėdavau kartais, kad kažkas iš kaimynų į radiatorių daužo – duoda signalą, kad jau atsibodote. Nėra, kad naktį dirba, bet juk savaitgalis, norėtųsi, kad žmogui duotų atsikvėpti po ilgos darbo savaitės bent jau savo namuose.

Gal žino, kad yra leidžiama savaitgaliais triukšmauti, žino, kad niekas niu niu niu nepasakys, tai ir varo. Iš pradžių perforatoriumi dirba, po to diskiniu pjūklu pjauna, ko su perforatoriumi neįveikė, ir galiausiai su kūju daužo. Grįžti iš sodo, ir pasitinka tas triukšmas, visur statybinės dulkės. Šeima su mažais vaikais laiptinėje gyvena, tai kaip jiems?“, – stebėjosi Rolandas.

Praėjus gal mėnesiui jis neapsikentęs paskambino Bendruoju pagalbos numeriu 112, šie informaciją perdavė policijai. Galiausiai susisiekę pareigūnai pasakė, kad viskas leidžiama, nieko tokio.

„Gal ir nieko tokio, gal jie ir teisūs, bet kažkoks žmogiškumas turėtų būti“, – stebėjosi kaunietis, pasidomėjęs, kad savaitgaliais triukšmo laikus ir lygius sureguliuoti yra palikta savarankiškai savivaldybėms.

Negalima triukšmauti tik naktį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius