TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 16

Iš šiukšlių vaduoto Stanislovo nuotykiai Kelmėje: sesers namo neberado

Klaipėdiečiai Stanislovo, ilgą laiką gyvenusio šiukšlėmis apverstame bute, nuotykiai tęsiasi. Šeštadienį savanorių išmaudytas ir apkirptas po nežinia kiek metų, sekmadienį jis leidosi į savo giminaičių paieškas. Deja, jos nebuvo sėkmingos – sesers namo nerado ir su policijos pagalba.
Sekmadienį Stanislovas leidosi į kelionę po Kelmę ir Šiaulius, kur ieškojo giminaičių. Deja, paieškos buvo bevaisės. Sesers namo apskritai nelikę.
Sekmadienį Stanislovas leidosi į kelionę po Kelmę ir Šiaulius, kur ieškojo giminaičių. Deja, paieškos buvo bevaisės. Sesers namo apskritai nelikę. / Michailo Andrijanovo nuotr.

Stanislovo butą Sulupės gatvėje, Klaipėdoje, savanoriai kuopė kelias dienas. 15min rašė apie klaipėdietį, kuris per metų metus savo būstą buvo pavertęs sąvartynu. Vyriškis įsikniaubęs į šiukšles ir miegojo, ir valgė. Bute, kuriame knibždėjo žiurkės, jau buvo atjungtos komunalinės paslaugos.

Dviejų kambarių būstui ištuštinti prireikė ir papildomų atliekų konteinerių.

Būstas iškuoptas, bet darbo jame dar daug: prireiks ir parazitų naikintojų. Likę baldai ir apdegę, ir aplūžę, mat bute ne kartą būta gaisro.

Michailo Andrijanovo nuotr./Stanislovo plaukus savanoriai apkirpo
Michailo Andrijanovo nuotr./Stanislovo plaukus savanoriai apkirpo

Šeštadienį tie patys savanoriai, padedantys viešosios įstaigos „Veik“ vadovui Michailui Andrijanovui, Stanislovą išmaudė, parūpino naujus švarius rūbus, apkirpo.

Stanislovas jau ėmė ir juokauti, šypsotis.

Sekmadienį jis leidosi į kelionę – ieškoti sesers. Kiek atsimena pats vyras, ir ką rodo bute rasti dokumentai, Kazimiera gyvena Kelmėje.
M.Andrijanovas su Stanislovu sekmadienį irgi leidosi į kelionę po Kelmę. Tačiau paaiškėjo, kad namo nurodytu adresu jau nebėra. Policija duomenų apie čia galėjusią gyventi moterį – neturi.

Užčiuoptas kitas siūlo galas – Stanislovas prisiminė, kad sesuo turėjo dukrą Rimą. Šioji gyveno Šiauliuose. Tačiau ir aplankę Gluosnių gatvę Šiauliuose ieškomų giminaičių nerado. Kaip pasakojo Stanislovą į Šiaulius vežęs M.Andrijanovas, vyro atmintis neklydo: name, kur galimai gyvena dukterėčia, veikia dvi parduotuvės.

„Bet mes žinome tik tai, kad ieškome Rimos: rasti moterį daugiabutyje, kai nežinome pavardės – labai sudėtinga. Pavaikščiojome, pasidairėme, paklausinėjome. Tikimės, kad koks giminaitis perskaitęs atpažins Stanislovą ir pats jį susiras“, – kalbėjo M.Andrijanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius