-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 04

Iš upės dugno paauglį ištraukęs Tomas Šaparnis: „Joks aš didvyris – tik geras pilietis“

„Atrodo, kad viskas iš tikrųjų baigėsi laimingai“, – šypsosi 24 metų Tomas Šaparnis, liepos 23-ąją, netikėtai tapęs didvyriu. Tomas iš Dovinės upės dugno ištraukė dvylikametį berniuką ir nepailsdamas jį gaivino tol, kol jau pamėlęs vaiko kūnas vėl įgavo gyvybės ženklų.
Berniuko gelbėtojas Tomas Šaparnis
Berniuko gelbėtojas Tomas Šaparnis / Tomo Šaparnio nuotr.
Temos: 1 Marijampolė

„Filmuose gaivinami žmonės atsigauna greičiau, tačiau aš galvojau – negaliu sustoti: kodėl nepabandžius, juk blogiau tikrai nebus“, – praėjus savaitei po lemtingo įvykio ir šiek tiek nurimus aistroms 15min.lt kalbėjo T.Šaparnis.

Tačiau anuomet emocijos virte virė: „Kai pamačiau, kad jis kvėpuoja, net susigraudinau, tačiau vis tiek tęsiau gaivinimą – bijojau, kad vėl jį prarasime.“

Berniukas jau namuose

Gelbėtoju tapęs Tomas neslepia – šiomis dienomis sulaukia daugiau aplinkinių dėmesio. Tačiau vaikinas neriečia nosies – jam svarbu, kad Edvinas iš tikrųjų pasveiktų.

Filmuose gaivinami žmonės atsigauna greičiau, tačiau aš galvojau – negaliu sustoti: kodėl gi nepabandžius, juk blogiau tikrai nebus.

„Negalėjau nusiraminti. Prieš kelias dienas skambinau vaiko mamai, ji pasidžiaugė, kad sūnus jau pats kvėpuoja, atjungtas nuo visų aparatų“, – pasakojo Tomas.

Penktadienį jis sužinojo, kad Kauno klinikose gydytas Edvinas jau grįžo namo, tačiau dar geria antibiotikus.

„Ketinu jį aplankyti – noriu savo akimis pamatyti gyvą ir sveiką“, – neslepia marijampolietis.

Visada traukė grįžti į Lietuvą

Į Lietuvą Tomas grįžo tik prieš dvejus metus – ketverius iki tol gyveno Airijoje, ten baigė ir vidurinę mokyklą. Viena sūnų auginusi Tomo mama dirbti į Airiją išvyko jau prieš 12 metų.

„Naktį prieš įvykius parsivežiau ją iš oro uosto, namus pasiekėme tik apie 5 valandą ryto. Todėl ir buvau prisnūdęs dienos metu“, – paaiškina Tomas, tiesiai iš lovos šokęs į upę gelbėti skęstančio vaiko.

Tomo Šaparnio nuotr./Berniuko gelbėtojas Tomas Šaparnis
Tomo Šaparnio nuotr./Berniuko gelbėtojas Tomas Šaparnis

Tomas neslepia: jei gyventų Airijoje, jau būtų susikūręs geresnę materialinę gerovę. Tačiau juk ne piniguose laimė: „Finansiškai ten geriau, tačiau mane visada traukė atgal į Lietuvą – noriu čia ko nors pasiekti.“

Svajoja apie verslą

Tomas svajoja sukurti ir plėtoti savo verslą. Jau yra išbandęs prekybą automobiliais, tačiau vėliau pasuko į nekilnojamojo turto sferą – šiuo metu nuomoja butus. Sekasi neblogai, nes Marijampolėje būsto nuomos rinka palyginti gyva – būsto ieško statybose atvykę dirbti žmonės iš kitų miestų.

„Tačiau labiausiai norėčiau dirbti sau“, – prisipažįsta Tomas.

Negaliu abejingai praeiti pro muštynes gatvėje – visada skambinu 112 ir kviečiu pagalbą. Kitaip nemoku.

Jis jau yra ragavęs ir vairuotojo duonos – turi trijų kategorijų vairuotojo teises. Matyt, kelis kartus išklausytos pirmosios pagalbos paskaitos vairavimo kursuose irgi lėmė tai, kad Tomas ryžosi gelbėti skęstantį vaiką.

Širdis dar laisva

„Nesu aš joks didvyris – tiesiog geras pilietis. Negaliu abejingai praeiti pro muštynes gatvėje – visada skambinu 112 ir kviečiu pagalbą. Kitaip nemoku“, – pečiais trūkteli T.Šaparnis.

Vis dėlto jis džiaugiasi, kad net interneto komentatoriai jo poelgį įvertino pozityviai: „Paprastai žmonės komentaruose pykstasi, drabstosi purvais, o šiuo atveju visi labai gražiai pasisakė, buvo smagu paskaityti.“   

Pastarosiomis dienomis Tomas sulaukia ir daugiau kraštiečių dėmesio. „Visi ką nors pasako, paklausia, ar tai aš tas gelbėtojas, pasveikina, paspaudžia ranka – malonu“, – šypsosi Tomas ir prasitaria, kad širdies draugės dar neturi.

Žinote įdomią istoriją? Parašykite ikrauk@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius