Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 01

Išėjusius amžinybėn primins „Sielų upė“

Pirmadienį, lapkričio 1-ąją, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) studentai vėl kviečia į akciją „Sielų upė“. Devintus metus organizuojama akcija šiemet išsiskirs mastu: planuojama, kad teritorijoje nuo Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos iki Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro) degs daugiau nei 5 tūkst. žvakučių.
Kauno Senamiestyje ir Laisvės alėjoje įsižiebė tūkstančiai žvakelių.
Kauno Senamiestyje ir Laisvės alėjoje pirmadienį vėl žibės tūkstančiai žvakelių. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Studentų organizuojama akcija mėgstama miestiečių, tačiau sulaukia ir kritikos: esą tokią akciją reikėtų organizuoti ne mieste, bet kapuose. Žvakutes studentai galėtų uždegti ant užmirštų, apleistų, artimųjų nelankomų kapų.

„Akcija „Sielų upė“ rengiama Vėlinių vakare, 17–22 val., kai kapinės jau būna aplankytos. Mūsų akcija – tik būdas žmones sujungti ir paraginti net ir sugrįžus iš kapų galvoti apie išėjusiuosius. Be to, norime parodyti, kad jaunimui rūpi ne tik Helovinas“, – sakė viena iš „Sielų upės“ rengėjų, VU KHF Studentų atstovybės Viešųjų ryšių koordinatorė Aistė Bendoraitytė.

5 tūkst. – tiek žvakučių Kaune bus uždegta akcijos „Sielų upė“ metu.

Pašnekovė prisiminė, kad prieš 9 metus, kai gimė idėja organizuoti tokią akciją, ji buvo kukli. Žvakutės degė tik Vilniaus gatvėje prie arkikatedros, šalia VU KHF. Tačiau vėliau žvakučių jūra plėtėsi, o šiemet ji nusidrieks iki pat Laisvės alėjos pabaigos. Planuojama, kad Vėlinių vakarą bus uždegta daugiau kaip 5 tūkst. žvakučių.

„5 tūkst. jų skyrė rėmėjai. Tačiau, kaip rodo ankstesnių metų patirtis, į „Sielų upę“ įsijungia ir praeiviai. Paprastai žmonės papildomai atsineša ir uždega maždaug 100 žvakučių“, – teigė A.Bendoraitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius