Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 11

Įvardijo didžiausius COVID-19 židinius bei kurie jų nusinešė daugiausia gyvybių: su viena įstaiga ir jos padaliniais siejama 1 100 atvejų

Šiuo metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai apibendrina pernai metų COVID-19 susirgimų, mirčių bei židinių informaciją. Ji yra operatyvi, skaičiai gali kisti, kadangi keletas ligos protrūkių vis dar tęsiasi, tačiau jau dabar aišku, kad didžiausiais COVID-19 židiniais nuo pandemijos pradžios tapo dvi Kauno gydymo įstaigos ir jų padaliniai, kuriuose fiksuoti 2 095 atvejai bei 68 mirtys.
Santarų klinikų priėmimo skyrius
Santarų klinikų priėmimo skyrius/ Asociatyvi nuotr. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip 15min teigė NVSC Vidaus administravimo skyriaus specialistė Austina Vžesniauskaitė, sausio 8 dienos duomenimis, daugiausia susirgimų COVID-19 Lietuvoje fiksuota antrosios bangos metu rudenį bei žiemą ir siejami jie su gydymo bei socialinės globos įstaigomis. Specialistė įvardijo didžiausius koronaviruso židinius šalyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LSMU Kauno ligoninė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LSMU Kauno ligoninė

Per visą laikotarpį nuo pandemijos pradžios didžiausias protrūkis fiksuotas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje ir jos padaliniuose, su kuria siejamuose protrūkiuose nustatyta 1 100 atvejų: 690 darbuotojams, 271 pacientui, 139 buvo antriniai atvejai.

Su šiais protrūkiais siejamos 38 mirtys ir 11 mirčių dėl kitų priežasčių. Didžiausi mirčių skaičiai fiksuoti lapkričio-gruodžio mėnesiais.

LSMU Kauno ligoninės nuotr./LSMU Kauno ligoninėje
LSMU Kauno ligoninės nuotr./LSMU Kauno ligoninėje

Taip pat su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikomis ir jų filialais siejamuose protrūkiuose užfiksuoti 995 atvejai, iš jų – 647 darbuotojams, 233 pacientams, 115 antrinių.

Su šiais protrūkiais siejama 30 mirčių ir 8 mirtys dėl kitų priežasčių. Didžiausi mirčių skaičiai fiksuoti lapkričio–gruodžio mėnesiais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno klinikos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno klinikos

Su Respublikine Vilniaus universitetine ligonine iki gruodžio mėnesio pabaigos siejama 812 atvejų. Protrūkis tebesitęsia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė

Su Strėvininkų socialinės globos namų protrūkiu siejami 263 atvejai, iš jų COVID-19 nustatyta 68 darbuotojams, 192 gyventojams, 3 atvejai patvirtinti antriniais.

Su šiuo židiniu siejamos 7 mirtys ir 1 mirtis dėl kitų priežasčių.

Strėvininkų socialinės globos namų nuotr./Strėvininkų socialinės globos namai
Strėvininkų socialinės globos namų nuotr./Strėvininkų socialinės globos namai

Nuo lapkričio 13 dienos, kaip informavo NVSC, registruojamas aktualus protrūkis Linkuvos socialinės globos namuose, veikiančiuose Pakruojo rajone: susirgo 52 darbuotojai ir net 263 gyventojai. 6 antriniai atvejai registruoti šeimose.

Iš viso čia registruotos 5 globos namų gyventojų mirtys nuo COVID-19 (asmenys vyresni nei 80 metų amžiaus). Protrūkis tebesitęsia. Didžiausi mirčių skaičiai fiksuoti lapkričio–-gruodžio mėnesiais.

Regioninėje Telšių ligoninėje pirmieji susirgimai registruoti 2020 metų spalio 28 dieną ir tęsiasi iki šiol. Su šiuo protrūkiu siejami 249 susirgimai COVID-19 liga, iš jų COVID-19 liga patvirtinta 165 ligoninės darbuotojams. Šiuo metu dar serga 12 sveikatos priežiūros specialistų. COVID-19 liga patvirtinta 58 pacientams ir 26 susirgimai siejami su šiuo židiniu yra antriniai.

Ligos protrūkis šioje vietoje nusinešė 24 žmonių gyvybes. Sveikatos priežiūros specialistų netekčių nėra. Iš 24 mirčių – 9 yra nuo COVID-19 ligos ir 15 nuo kitų ligų.

Jauniausias pacientas, kuris mirė nuo COVID-19 ligos, buvo 41-erių metų, o vyriausias – 91-erių. Susirgimai COVID-19 infekcija registruoti visuose Regioninės Telšių ligoninės skyriuose.

Blinstrubiškių socialinės globos namuose patvirtinti 262 atvejai. Susirgusių darbuotojų – 76, susirgusių gyventojų – 175, 11 atvejų – antriniai.

Nuo COVID-19 mirusių asmenų – 17, 2 asmenys mirė ne nuo COVID-19, tačiau sirgo šia liga. Didžiausi mirčių skaičiai fiksuoti lapkričio–gruodžio mėnesiais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Blinstrubiškių socialinės globos namai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Blinstrubiškių socialinės globos namai

Dūseikių socialinės globos namuose pirmieji susirgimai COVID-19 liga registruoti 2020 metų lapkričio 3 dieną ir tęsiasi iki šiol. Su Dūseikių socialinės globos namų židiniu siejami 224 COVID-19 ligos susirgimai. Liga buvo patvirtinta 177 gyventojams, 43 atvejai personalo ir 4 atvejai antriniai.

Su šiuo židiniu siejama 16 mirčių. Visi mirę asmenys yra Dūseikių socialinių namų gyventojai. Iš 16 mirčių 9 mirtys yra nuo COVID-19 ligos. Jauniausias miręs asmuo buvo 69 metų, o vyriausias – 90 metų.

Giedros Akavickienės nuotr./Dūseikių socialinės globos namai
Giedros Akavickienės nuotr./Dūseikių socialinės globos namai

Radviliškio ligoninėje protrūkis išplito 2020 rugsėjo 15 ir tęsėsi iki spalio 3 dienos. Susirgo 68 darbuotojai (medikai ir kt. įstaigos personalas) bei 62 pacientai. 34 antriniai atvejai registruoti šeimose, kitose įstaigose.

Nustatyta 15 mirties atvejų dėl kitų priežasčių (ne dėl COVID-19) rugsėjo–spalio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius