Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 16

Įvertino V.Pranckiečio „pergalę“ prieš R.Karbauskį: politinis serialas dar nesibaigė

Seimo pirmininko postą išsaugojęs Viktoras Pranckietis pergale džiaugtis neturėtų, nes valdančiųjų abejonės, ar neeilinis Seimo posėdis buvo sušauktas teisėtai, turi pagrindo. Todėl visai gali būti, kad netrukus tiesiogiai iš Seimo bus transliuojama dar viena šio politinio serialo serija ir dėl nepasitikėjimo V.Pranckiečiu bus balsuojama iš naujo.

15min studijoje buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir politologė Rima Urbonaitė apžvelgė antradienį Seime žlugusį balsavimą dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku V.Pranckiečiu. Anot jų, laimėtojų šiame mūšyje nėra, o ir kova nepasibaigusi.

Teisininkas, buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas sakė, kad valdantiesiems pagrįstai kyla abejonių, ar antradienį Seimo valdybos sprendimu sušauktas neeilinis Seimo posėdis buvo teisėtas.

Tam tikra prasme konservatoriai padarė meškos paslaugą V.Pranckiečiui, – sakė R.Urbonaitė.

Pasak A.Paulausko, galėjo būti pažeisti du statuto punktai: pirma, dėl pranešimo apie posėdį laiko, mat statutas numato būtinybę apie jį informuoti prieš šešias valandas, antra – dėl apribotų galimybių Seimo vicepirmininkui Arvydui Nekrošiui dalyvauti valdybos posėdyje, nes tuomet, kai jis vyko, A.Nekrošius pirmininkavo Seimo posėdžiui.

„Gali būti ketvirtadienį balsavimas ne su vienuolika dalyvaujančių ir mes pagaliau pamatytume, kas yra kas. Pagaliau – yra ta dauguma ar ne? Juk net ir opozicija neremia Seimo pirmininko, nors jį ištraukė. (...) Kableliai liko nesudėti ir skyrybos klaidos buvo paliktos“,– taip situaciją vertino politologė R.Urbonaitė.

„Laimėjusių nėra, – į skaitytojos Dovilės klausimą 15min studijoje atsakė A.Paulauskas ir juokavo, kad jau galima pradėti statymus šiame lošime. – Užsitęsė visas tas cirkas, kitaip nepavadinsi. Vieno noras keršyti perauga į viso Seimo problemą ir ji nesibaigia. Čia nėra pabaigos.“

Politologė R.Urbonaitė taip pat vertino, kad pralaimi visi. Taip pat – ir V.Pranckietis, kuris liks niekieno neremiamu Seimo pirmininku artėjant labai svarbiems balsavimams dėl biudžeto. Pasak R.Urbonaitės, regis, kad 71 balsas dabartiniams valdantiesiems yra misija neįmanoma, jei į komandiruotę išvyksta bent vienas jų atstovas.

„Valstybė pralaimi. Labai paradoksaliai dabar atrodo tie Ramūno Karbauskio pažadai apie kitokią politiką, ką jis kalbėjo per rinkimus. Tikrai turime kitokią politiką, nes nesame matę trumpalaikės Seimo narių nuomos, kuri čia buvo įvesta, to, kad partijų koalicija keistųsi į frakcijų koaliciją ir atgal dažniau nei metų laikai“, – teigė R.Urbonaitė.

Vieno noras keršyti perauga į viso Seimo problemą ir ji nesibaigia. Čia nėra pabaigos, – sakė A.Paulauskas.

A.Paulauskas akcentavo, kad opozicija čia irgi turės prisiimti atsakomybę, nes jie, pagauti azarto pakenkti R.Karbauskiui, padėjo V.Pranckiečiui suorganizuoti balsavimą tada, kai jam patogiau.

„Tam tikra prasme konservatoriai padarė meškos paslaugą V.Pranckiečiui, – vertino R.Urbonaitė. – Mano manymu, buvo momentas, kai V.Pranckiečiui reikėjo pakelta galva pasakyti, kad jis atsistatydina ir palieka R.Karbauskį kovoti patį su savimi. Tai būčiau įvertinusi kaip brandų žingsnį, o dabar galime tik kalbėti apie istorijos tęsinį.“

A.Paulauskas sakė manantis, kad net V.Pranckiečiui pasitraukus „chaosas ir nesąmonės, kurios vyksta kasdien“ Seime nesibaigtų.

VIDEO: Nepavykęs perversmas Seime: ką dar gali R.Karbauskis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius