Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 28

Įvertinti Lino Kontrimo elgesį VTEK perdavė Kultūros ministerijai

Žurnalistams duris užrėmusio kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson patarėjo Lino Kontrimo elgesį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) perdavė vertinti Kultūros ministerijai.
Linas Kontrimas
Linas Kontrimas

L.Kontrimas yra įteikęs atsistatydinimo pareiškimą, bet ministrė šiuo metu atostogauja ir sprendimą, ar tenkinti patarėjo prašymą, priims grįžusi į darbą kitą savaitę.

Į VTEK dėl L.Kontrimo veiksmų kreipėsi valdančioji socialdemokratų frakcija. Jie prašė išaiškinti, ar patarėjo sutuoktinės vadovaujamoje viešųjų ryšių agentūroje, kur vyko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio, Gretos Kildišienės ir kitų asmenų susitikimas, L.Kontrimas agentūroje buvo kaip ministrės atstovas, ar kaip privatus asmuo.

VIDEO: Kultūros ministrės patarėjas L.Kontrimas viešųjų ryšių agentūroje žurnalistams užrėmė duris

Socialdemokratai tvirtina, kad tuo atveju, jei L.Kontrimas susitikime atstovavo Kultūros ministerijai, kyla klausimas ar taip nėra painiojami viešieji ir privatūs interesai, nes į kultūros ministro patarėjo pareigų aprašymą neįeina funkcija apsaugoti savo sutuoktinės vadovaujamos įmonės susitikimo dalyvių privatumo, taip pat kėlė klausimą, ar patarėjas agentūroje buvo darbo valandų metu.

Kaip pranešime pažymi VTEK, vertinti valstybės tarnautojo elgesį Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų, bendrųjų etikos taisyklių ar kitų darbo drausmę reglamentuojančių teisės aktų kontekste komisija neturi įgaliojimų, tačiau tokią galimybę turi asmenį į pareigas valstybinėje tarnyboje priėmęs asmuo.

Liepos viduryje LVŽS lyderio R.Karbauskio, knygą „Atvirai“ išleidusios buvusios Seimo narės G.Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose virto R.Karbauskio slėpynėmis nuo žiniasklaidos, į kurias buvo įtraukti apsaugos darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Susitikime dalyvavęs minėtos kompanijos įkūrėjas, kultūros ministrės L.Ruokytės-Jonsson patarėjas L.Kontrimas bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys, o vėliau juos pakvietęs į kabinetą užrėmė duris ir bandė neišleisti.

Pats L.Kontrimas atmeta priekaištus ir teigia, kad minėtoje situacijoje neetiškai elgėsi į jo sutuoktinės vadovaujamos viešųjų ryšių agentūros biurą atvykę žurnalistai. Be to, anot L.Kontrimo, „darbo kodeksas leidžia nusistatyti sau patogius darbo grafikus“.

„Man, mėgstančiam keltis su saule, labai yra tinkamas laikas nuo septynių iki šešioliktos. Gerai, kad mūsų šalyje nėra taip svarbu privati erdvė, padorus elgesys, bet nors „vyturių“ ir „pelėdų“ teisės gerbiamos“, – savo „Facebook“ paskyroje yra rašęs kultūros ministrės patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius