Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 26

Kultūros ministrės patarėjas L.Kontrimas traukiasi iš pareigų

Kultūros ministrės patarėjas Linas Kontrimas įteikė prašymą atleisti jį iš užimamų patarėjo pareigų, praneša Kultūros ministerija.
Linas Kontrimas
Linas Kontrimas

Anot pranešimo, ministrė Liana Ruokytė-Jonsson šią savaitę dar atostogauja, sprendimą ar tenkinti prašymą ji priims grįžusi į darbą kitą savaitę.

Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė su kultūros ministre L.Ruokyte-Jonsson aptarsiąs duris žurnalistams viešųjų ryšių agentūroje, kur vyko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio, Gretos Kildišienės ir kitų asmenų susitikimas, užrėmusio jos patarėjo Lino Kontrimo atsakomybę.

„Kalbėsiuosi su kultūros ministre, nes patarėjas, nors ir politinio pasitikėjimo, yra valstybės tarnautojas, ir tie veiksmai tikrai sudaro prielaidas kalbėti apie galimą atsakomybę ir sprendimus, kurie turi būti priimti“, – trečiadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

VIDEO: Kultūros ministrės patarėjas L.Kontrimas viešųjų ryšių agentūroje žurnalistams užrėmė duris

Dėl patarėjo L.Kontrimo elgesio ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija trečiadienį pranešė besikreipianti į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Frakcija prašo išsiaiškinti, ar ministrės patarėjas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Liepos viduryje LVŽS lyderio R.Karbauskio, knygą „Atvirai“ išleidusios buvusios Seimo narės G.Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose virto Ramūno Karbauskio slėpynėmis nuo žiniasklaidos, į kurias buvo įtraukti apsaugos darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Susitikime dalyvavęs minėtos kompanijos įkūrėjas, kultūros ministrės L.Ruokytės-Jonsson patarėjas L.Kontrimas bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys, o vėliau juos pakvietęs į kabinetą užrėmė duris ir bandė neišleisti.

Apie aštuonias valandas viešųjų ryšių bendrovės patalpose praleidęs R.Karbauskis iš pastato išėjo prieš vidurnaktį ir susitikimo BNS nekomentavo, kaip ir G.Kildišienė.

VIDEO: R.Karbauskio laukusiems žurnalistams buvo iškviesta policija
VIDEO: Iki išnaktų slapstęsis R.Karbauskis ryžosi išeiti iš slapto susitikimo su G.Kildišiene vietos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius