Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 08

J.Džiugelis dar kartą pasipiktino R.Karbauskiu: „Ramūnas vienas nusprendžia už visus“

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos frakcijoje Seime (LVŽS) toliau vystosi konfliktas. Justas Džiugelis dar kartą pasipiktino partijos lyderio Ramūno Karbauskio elgesiu ir perspėjo, kad „taip tęstis nebegali“.
Ramūnas Karbauskis ir Justas Džiugelis
Ramūnas Karbauskis ir Justas Džiugelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Seimo narys pareiškė, kad R.Karbauskis eilinį kartą pasisakė frakcijos vardu, net nederinęs savo pozicijos.

„Šiandieninis jo (Seimo pirmininko) pareiškimas, kad nereikėtų konservatorių ir prezidentės tirti, yra jo asmeninė nuomonė, nieko bendro neturinti su bendra frakcijos nuomone“, – citavo partijos lyderį R.Karbauskį J.Džiugelis. R.Karbauskis įsitikinęs, kad būtina toliau tirti ir konservatorių, ir prezidentės Dalios Grybauskaitės vaidmenį politinės korupcijos skandale.

„Skaitau ir stebiuosi. Tokia situacija kartojasi ne pirmą kartą: frakcijoje klausimas net nediskutuotas, o Ramūnas vienas nusprendžia už visus, kokia ta bendra (suprask, frakcijos) nuomonė. Taip tęstis negali“, – tikino J.Džiugelis.

Tiesa, konkrečių priemonių, kurių imsis 15min jis neatskleidė.

„Šiuo atveju nesiimsiu, nes kitos savaitės pradžioje nebūsiu Lietuvoje. Tačiau, kaip ir minėjau, taip tęstis toliau nebegali“, – pabrėžė jis.

Paklaustas, ar svarsto apie konkrečius veiksmus, galbūt, pasitraukimą iš frakcijos, jis teigė, kad „Ramūnui taip elgiantis tokia tikimybė išties didėja“.

Anksčiau J.Džiugelis jau piktinosi buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko situacija ir ragino šį padaryti „vyrišką sprendimą trauktis“.

Anot jo, ministro elgesys metė šešėlį visai vyriausybei, valdančiajai koalicijai, LVŽS frakcijai.

„Bronius Markauskas – būk vyras, prisiimk asmeninę atsakomybę ir traukis, nelaukdamas interpeliacijos, nes ją palaikys ne tik opozicija“, – tuomet sakė jis.

Taip pat J.Džiugelis priešinosi oficialiai frakcijos pozicijai pasirašydamas nutarimo dėl pirmalaikių Seimo rinkimų projektą.

Tuomet jis sakė jaučiantis, kad pasitikėjimas Seimu susvyravęs ir tikino pats tikrai nesilaikąs įsikibęs mandato, todėl ir pasisakantis už pirmalaikius rinkimus.

„Seimas padarė klaidą nesugebėjęs priimti sprendimo dėl Mindaugo Basčio. Džiugu, kad piliečiai neliko abejingi. Seimas privalo atstovauti tautos nuomonei. Šiuo metu justi, kad pasitikėjimas itin susvyravęs. Aš nesilaikau įsikibęs mandato – esu sąžiningas prieš save ir prieš rinkėjus ir drąsiai galiu pasitikrinti, ar manim ir toliau pasitiki“, – situaciją komentavo Seimo narys.

Kartu su J.Džiugeliu šį nutarimą buvo pasirašę ir Vytautas Bakas bei Povilas Urbšys. V.Bakas dabar kartu su J.Džiugeliu priešinasi idėjai pratęsti parlamentinį tyrimą dėl verslo ir politikų ryšių, o P.Urbšys jau palikęs LVŽS frakciją.

Dar anksčiau jis nepritarė frakcijos vadovų planams prisišaukti naują narį, kurio „valstiečiams“ labai reikėtų norint užsitikrinti bent formalią daugumą Seime. J.Džiugelis nesakė, prieš kurį Seimo narį nukreiptas jo protestas, tačiau kiti „valstiečiai“ neslėpė, kad taip J.Džiugelis reagavo į kalbas, kad į frakciją galėtų grįžti Dovilė Šakalienė.

„Seimo koridoriuose gyvenimas verda, kaip dramatiškiausiuose serialuose – čia užsimezga draugystės ir meilės romanai, dėl naudos išduodami draugai ir sudaromi sandoriai su velniu. Ir viskas – dėl tos Lietuvos. Sužinojau, kad dėl tos pačios mylimos šalelės į valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją kviečiamas žmogus, per pastaruosius metus įrodęs, jog dėl valdžios troškimo yra pasiruošęs paminti moralines normas. Todėl tvirtai pareiškiu – jeigu tas žmogus prisijungs prie frakcijos, balsų santykis vis tiek nepasikeis, nes tą pačią dieną aš pasitrauksiu. Juk yra padorumo riba, kurios peržengti nevalia“, – mįslingai socialiniame tinkle „Facebook“ tuomet rašė J.Džiugelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius