-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 05

J.Raistenskis: viešųjų pirkimų klausimai Santaros klinikose atidedami, kol bus paskirtas vadovas iš šalies

Pirmadienį ryte sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susitiko su laikinuoju Santaros klinikų vadovu, Vaikų ligoninės direktoriumi prof. Juozu Raistenskiu. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad vis dar ieškomas laikinas vadovas, nesusijęs su sveikatos apsaugos sistema. Iki tol A.Veryga prašo J.Raistenskio nepriiminėti skubotų sprendimų.
Aurelijus Veryga ir Juozas Raistenskis
Aurelijus Veryga ir Juozas Raistenskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laikinasis Santaros klinikų vadovas patikino, kad situacija yra kontroliuojama siekiant užtikrinti stabilumą ir kad nepriimami skuboti sprendimai, ypač susiję su viešaisiais pirkimais. Laikinojo direktoriaus prof. J.Raistenskio teigimu, jis šiuos klausimus atideda ir nepriims jokių sprendimų iki kol bus paskirtas laikinas Santaros klinikų vadovas iš šalies.

Ministras susitikinėja su galimais kandidatais į šias pareigas, paieškos procesas vyksta sklandžiai, tačiau ne taip paprasta yra greitai rasti aukšto lygio vadovą iš šalies, kuris iškart eitų dirbti, atsisakęs savo dabartinių planų.

„Kaip žinome, tokio lygio vadovai turi darbus, planus, projektus ar kitas iniciatyvas. Visgi esame nusiteikę optimistiškai ir tikimės, kad artimiausiu metu jau galėsime paskelbti ir apie laikinąjį vadovą Santaros klinikoms iš šalies“, – pranešime teigia sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Prokurorai atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo Santaros klinikose organizuojant viešuosius pirkimus. Pareigūnų teigimu, tiriamas galimas kyšininkavimo mechanizmas, kai už laimėtus viešuosius pirkimus iš juridinių asmenų reikalauta neteisėto finansinio atlygio, kuris užmaskuotas kaip parama. Anot pareigūnų, verslininkai ligoninės darbuotojus galbūt papirkinėjo, kad laimėtų viešuosius pirkimus.

Šiuo metu galimos stambios korupcijos Santaros klinikų byloje yra 11 įtariamųjų: keturi valstybės tarnautojai, septyni privatūs fiziniai asmenys. Tarp jų – nuo pareigų nušalintas ligoninės direktorius Kęstutis Strupas. Jam pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius