Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 06

Jachtos „Ambersail“ žygis pasibaigė, prasidėjo „Baltijos skrydis 2009“!

Pirmadienį iš Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo pakilo šeši pilotų klubo „Alfa“ modernieji dviviečiai CT lėktuvai, kurių pilotai ir keleiviai visą savaitę lankys Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusias valstybes. Taip Lietuvos tūkstantmetį nusprendė įprasminti kauniečio D.Liekio pilotų klubas „Alfa“.
D.Liekis dažnai organizuoja renginius Aleksoto aerodrome, kuriuose susirenka minios žmonių.
D.Liekis dažnai organizuoja ne tik akcijas ore, bet ir renginius visuomenei Aleksoto aerodrome. / G.Česonio nuotr.

„Ambersail“ grįžo, mes iškeliaujame“, – išvakarėse šmaikštavo akcijos „Baltijos skrydis 2009“ dalyviai.

Per septynias dienas lietuvių lėktuvai leisis Lenkijoje, Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Suomijoje, Estijoje, Latvijoje. Planuojama, kad ore jie iš viso praleis daugiau kaip 25 val., o nuskris apie 4000 km.

Pasak akcijos organizatoriaus Daliaus Liekio, skrydį jie skiria dviem progom: Lietuvos tūkstantmečiui ir ANBO pilotų skrydžio aplink Europą 75-tosioms metinėms paminėti. Savo lėktuvuose pilotai gabenasi suvenyrų, kuriuos išdalindami ketina pasakoti Baltijos jūros šalių gyventojams apie Lietuvos jubiliejų, mūsų šalies aviaciją. Svečiose šalyse suplanuoti susitikimai su visuomenės, politikos ir kultūros atstovais, taip pat lietuvių bendruomenėmis.

Tarp akcijos dalyvių yra ir giminystės, ir santuokos ryšiais susijusių pilotų. Septynias Baltijos jūros šalis aplankys pilotai Robertas ir Paulius Pakrosniai, Povilas Liberis ir D.Liekis, kitame ekipaže bus jo sūnus Lukas Liekis ir Tadas Blaževičius, į skrydį įsijungė ir Gediminas ir Rūta Bagdonavičiai, Laimis Akramas ir Vytautas Selelionis, broliai Romualdas ir Arūnas Kumpiai. Vokietijoje prie lietuviškos grupės prisijungs Ziegmaras Sprengeris. Šis pilotas išgarsėjo įveikęs maršrutu CT lėktuvu į Ameriką, Jo skrydžio partneriu taps Bodo Schelleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius