-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 23

Jauna šeima iš Tauragės krašto susilaukė trynukų

Tauragės krašte – tikras daugiavaikių šeimų gausėjimo metas. Prieš keletą savaičių Lietuva džiaugėsi tauragiškių šeimoje gimusiu ketvertu, o rugsėjo 23 d. šventė atėjo ir į Batakių kaimo gyventojų Vidos bei Mariaus Bendoraičių namus. Trečiadienį popiet batakiškiams gimė trynukai: berniukas ir identiškos dvynės.
Kūdikio batukai/ Asociatyvi nuotrauka
Kūdikio batukai. / Scanpix/Panthermedia nuotr.

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akušerijos skyriuje pirmasis pasaulį išvydo berniukas. Po broliuko gimė ir dvi mergaitės, – identiškos dvynės.

„Nėštumas buvo gana sudėtingas. Klinikose Vidutė gulėjo nuo rugsėjo 7 d. Pati su ja dar nekalbėjau. Kiek žinau, ir žentas Marius matėsi tik kelias minutes. Džiugesys begalinis“, – pakalbinta trečiadienio popietę kalbėjo trynukų močiutė, Vidos mama Virginija Kačiukevičienė.

Anot moters, 24-erių metų jos dukra ir iš Natkiškių (Pagėgių raj.) kilęs 29-erių metų Marius susituokė prieš trejus metus. 2013 m. jauna šeima prarado savo pirmagimį. Nors tai ir buvo smūgis, Bendoraičiai nusprendė surizikuoti dar kartą.

Vietoj vieno – trys. Dievulis atseikėjo už patirtą skausmą.

„Vietoj vieno – trys. Dievulis atseikėjo už patirtą skausmą. Beje, tiek dukros, tiek žento giminėje yra dvynukų. Tad panašaus įvykio galėjome tikėtis“, – patikino laiminga trynukų močiutė.

V.Kačiukevičienės teigimu, nėštumo pradžioje ginekologas matė dvynius. Vėliau pasirodė pasislėpęs ir trečiasis vaisius. Kai tai nutiko, žentas Marius suskubo įsigyti didesnę mašiną.

Vėliau pasirodė pasislėpęs ir trečiasis vaisius. Kai tai nutiko, žentas Marius suskubo įsigyti didesnę mašiną.

„Mariukui tiek jaudulio. Įsivaizduokit, rugsėjo 23 d. jis pradėjo dirbti naujame darbe. Ir tokia naujiena. Jau pirmąją darbo dieną teko prašytis laisvos dienos“, – šyptelėjo Vidos mama.

Dukra, pasak jos, jau ir vardus išrinko: Gabrielius, Gabija ir Goda.

Trynukų močiutės teigimu, Tauragės rajono meras jau kreipėsi, klausdamas, kokios pagalbos reiktų Bendoraičiams, tačiau šeimyna pati sugeba viskuo pasirūpinti.

„Ketvertuko šeimai reikėjo paramos. O mes viską turime. Dukra su žentu ir trynukais gyvens mano vyro tetos dovanotame name. Darome remontą. Giminės iš Airijos dėžes drabužėlių prisiuntė. Visko pakaks. Pati gyvenu 5 km nuo dukros – dažnai lankysiu“, – patikino V.Kačiukevičienė.

Ketvertuko šeimai reikėjo paramos. O mes viską turime.

Pagal Tauragės rajono savivaldybės tarybos patvirtintą vienkartinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašą, šeimai, kurioje gimė trynukai ar ketvertas, kiekvienam vaikučiui skiriama po 380 eurų vienkartinė pašalpa.

Apie Bendoraičių šeimą gražiai atsiliepė ir Batakių seniūno pavaduotoja Kristina Kiršė. Pasak jos, jie – padori, pamaldi jauna šeima. Seniūnija jau ruošia sutiktuvių dovanas.

Kauno klinikose trynukus į pasaulį priėmė tas pats gydytojas, Akušerijos skyriaus vadovas doc. dr. Vladas Gintautas, kuris prieš keletą savaičių operavo ir ketvertuko susilaukusią mamą iš Tauragės.

Kaip tokiai nėštumo trukmei (kiek daugiau nei 32 savaitės), trynukai gimė didesni nei būna vidutinis tokių naujagimių svoris. 

„Trynukų mama – intensyvios priežiūros skyriuje. Būklė stabili. Kaip tokiai nėštumo trukmei (kiek daugiau nei 32 savaitės), trynukai gimė didesni nei būna vidutinis tokių naujagimių svoris. Berniukas svėrė 2,206 kg, viena mergytė – 1,762 kg, kita – 1,966 kg. Visi trys jie – inkubatoriuose, naujagimių tarnybos priežiūroje. Jiems tiekiamas deguonis. Manau, mama jau ryt galės aplankyti savo kūdikius. Tikimasi, jog po savaitės vaikučiai jau kvėpuos patys“, – informavo V.Gintautas.

Kauno klinikose trynukų šiemet sulaukiama jau ketvirtą kartą. V.Gintauto teigimu, per metus jų gimstama nuo 3 iki 9 kartų.

Kauno klinikose trynukų šiemet sulaukiama jau ketvirtą kartą.

Gydytojas taip pat informavo, jog prieš keletą savaičių gimęs ketvertas bei jų mama jaučiasi gerai. Artimiausiu metu tauragiškė su dviem naujagimiais iš keturių bus perkelta į naujagimių skyrių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius