Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 20

Jie tai padarė: per 24 val. dviračiais įveikė 500 kilometrų

Tuo metu, kai karščio užpulti kauniečiai galvojo tik apie dieną prie vandens, grupė dviratininkų išsiruošė siekti neoficialaus Lietuvos rekordo.
Žygio dviračiais dalyviai kelyje.
Žygio dviračiais dalyviai kelyje. / Daliaus Sakalinsko nuotr.

Šeštadienį paryčiais nuo Kauno pilies pajudėję 8 klubo „Velomanai“ nariai per mažiau nei 24 valandas siekė nuvažiuoti 500 kilometrų. Įgyvendinti savo tikslą jiems pavyko greičiau nei tikėjosi: po dvidešimt trijų su puse valandos dviratininkai – 7 vyrai ir mergina – jau buvo įveikę kiek daugiau nei 500 kilometrų ir grįžę į Kauną.

„Visus 500 kilometrų nuvažiavo pusė žygį pradėjusių dviratininkų – keturi vaikinai. Likusieji nuvažiavo po daugiau nei 400 kilometrų. Didžiausias priešas mums buvo oras: karščiui lyg ir buvome pasiruošę – turėjome vandens, reguliariai jį gėrėme. Tačiau važiuodamas dviračiu nuo saulės negali pasislėpti: ji kaitina ir iš viršaus, ir iš apačios, nes asfaltas nuo saulės labai įkaista. Todėl kartais jautėmės kaip orkaitėje“, – pasakojo vienas iš žygio sumanytojų ir dalyvių, klubo „Velomanai“ narys Saulius Revas. Kaunietis neslėpė, kad ir pats neįveikė viso maršruto, nes patyrė, kaip įtariama, šilumos smūgį. Todėl turėjo ilgiau nei bendražygiai pailsėti ir negalėjo kartu tęsti kelionės.

Kaitino ir iš viršaus, ir iš apačios, todėl kartais jautėmės kaip orkaitėje, – sakė 500 km žygio dviračiais dalyvis.

 Žygiui ruošėsi

Pasak S.Revo, kelionė buvo gana sklandi: „Iš anksto gerai apgalvojome maršrutą, numatėme, kur, kas kiek laiko ilsėsimės, ką valgysime. Plano laikėmės: kas valandą sustodavome 15 minučių. Kas 4 val. – didesni sustojimai, per kuriuos pavalgydavome karšto maisto. Kelionės meniu – avižinė košė, makaronai. Vežėmės viryklėlę, ant kurios lydintys ekipažai ir gamindavo pusryčius, pietus, vakarienę, naktipiečius.“

Žygio dalyviai neabejojo, kad įveikti 500 kilometrų per mažiau nei 24 valandas jiems padėjo ir tai, jog prieš kelionę treniravosi: grupėmis važiavo 100, 200 kilometrų. Taip pat pasirinko ne taip dažnai važinėjamus, tačiau normalios būklės kelius.

Pasak S.Revo, žygyje dalyvavę dviratininkai nėra profesionaliai sportuojantys žmonės. Tik mėgstantys ir nuolat važinėjantys dviračiais. „Žmonės klaidingai mano, kad važiuoti dviračiu didesnį atstumą gali tik profesionalai. Iš tiesų geru dviračiu 80 kilometrų įveikti per dieną nesunkiai gali net niekada to nedaręs žmogus, – teigė S.Revas. – Žinoma, važiuoti su grupe yra sunkiau: didžiausias krūvis tenka pirmiesiems. Mums pasisekė, nes beveik visą kelią priekyje važiavo du vaikinai ir mynė dvivietį dviratį.“

 Važiuos ir 600 kilometrų

Šis žygis – ne pirmasis Lietuvos dviratininkų istorijoje. 2007 metais grupė dviratininkų per 24 valandas įveikė 400 kilometrų. Tuomet bandyta pasiektą rezultatą užfiksuoti kaip Lietuvos rekordą, tačiau dėl įsivėlusių netikslumų žygio metu jis oficialiai nepripažintas. „Mes rekordo nesiekėme. Norėjome įrodyti sau, kad galime tai padaryti. Žinoma, smagu, kad pasiekėme neoficialų rekordą – juk iki šiol tokio rezultato niekas nepasiekė“, – sakė S.Revas. Užsisėdėti ant laurų dviratininkai neketina. Jie planuoja leistis į 600 kilometrų maršrutą. Klubo „Velomanai“ nariai į 100 kilometrų ilgesnį žygį ketina išsiruošti kitais metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius