Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 26

Jolanta Blažytė nesėkmingai suko į Seimą: „valstiečio“ patarėja tapti nepavyko

Viena turtingiausių Lietuvos moterų, Darbo partijos patriarcho Viktoro Uspaskicho buvusi žmona Jolanta Blažytė buvo per žingsnį nuo tiesioginio įsiliejimo į valstybės valdymą. J.Blažytė ketino patarinėti vienam iš Seimo „valstiečių“, tačiau susitarimas paskutinę akimirką žlugo.
Jolanta Blažytė
Jolanta Blažytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Balandžio pabaigoje J.Blažytė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pateikė interesų deklaraciją, nurodydama, kad eina Seimo nario visuomeninės patarėjos pareigas. Tačiau Kėdainių koncerno „Vikonda“ akcininkė tikina paskubėjusi – esą šio statuso ji taip ir neįgijo.

Anot J.Blažytės, su žinomu Kėdainių ginekologu jau buvo beveik sutarta, tačiau paskutiniu momentu atsisakyta planų ją oficialiai registruoti Seimo nario visuomenine patarėja.

O patarinėti ji ketino Dariui Kaminskui, savarankiškai Kėdainiuose išsikėlusiam politikui, kuris po Seimo rinkimų prisišliejo prie Ramūno Karbauskio vadovaujamos „valstiečių“ frakcijos. D.Kaminskas nėra politikos naujokas. Kaip Darbo partijos atstovas jis anksčiau darbavosi Kėdainių taryboje.

Anot J.Blažytės, su žinomu Kėdainių ginekologu jau buvo beveik sutarta, tačiau paskutiniu momentu atsisakyta planų ją oficialiai registruoti Seimo nario visuomenine patarėja.

„Seimo narys D.Kaminskas pageidavo, kad būčiau jo visuomeninė patarėja. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tokio statuso negali turėti (nepamenu ar dėl konkrečių įstatymų ar dėl vidinių susitarimų) nei įmonių savininkai, nei vadovai“, – 15min teigė J.Blažytė.

Milijonierė neslėpė kiek nustebusi dėl tokios „valstiečių“ pozicijos – esą jeigu Seimo narių konsultuoti negali verslininkai, belieka tik bedarbiai.

„Pajuokavus, kad Seimo nariams geriausiai gali patarinėti Darbo biržos klientai, šis pareiškimas [tapti D.Kaminsko visuomenine patarėja] buvo anuliuotas“, – sakė J.Blažytė.

Panašią įvykių versiją pateikė ir D.Kaminskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Darius Kaminskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Darius Kaminskas

Anot jo, Seimo kadencijos pradžioje buvo sutarta į politinę komandą priimti J.Blažytę, tačiau tiek „valstiečių“ frakcija, tiek tuometis VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius patarė to nedaryti.

„Kad nebūtų kažkokių tai problemų, buvo patarta ir frakcijoje, ir buvo R.Valentukevičius – VTEK vadovas... tiesiog tokių dalykų kad nebūtų. Mes kaip ir sutarėm, kad padėkojau už tą, sakysim, bendradarbavimą – ir tiek“, – 15min teigė D.Kaminskas.

Seimo narys tikina palaikantis kontaktus ne tik su J.Blažyte, bet ir su kitais Kėdainių verslininkais ar medikų bendruomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius