Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 08

Ką daryti su griuvusia pastato dalimi Vilniuje, ekspertai siūlys kitą savaitę

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija (VTPSI) leido tęsti veiklą Vilniuje apgriuvusiame pastate įsikūrusioms įmonėms, specialistų prašoma iki kitos savaitės pateikti rekomendacijas, kaip likviduoti avarijos padarinius.
Vilniuje nugriuvo pastato dalis.
Vilniuje nugriuvo pastato dalis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Inspekcijos vadovaujama ekspertų komisija, trečiadienį pradėjusį tyrimą dėl sostinės Vilniaus gatvėje 35 esančio pastato griūties, uždraudė naudotis tik ta pastato dalimi, kurią buvo numatyta rekonstruoti, BNS informavo inspekcija.

Šiuo metu aplink pastatą esanti teritorija, kurioje gali kilti pavojus aplinkiniams, aptverta. Komisija kreipėsi į nepriklausomus ekspertus, kurių paprašyta iki kitos savaitės pateikti siūlymus, kaip likviduoti avarijos padarinius ir užtikrinti pastato saugumą.

„Nutarta atlikti rekonstruojamo pastato dalies, kurioje pagal projektą numatyta vykdyti statybos darbus, ekspertizę. Nepriklausomų ekspertų bus prašoma įvertinti likusių konstrukcijų būklę, nurodyti priemones, apsaugančias nuo galimos jų griūties, pateikti preliminarias išvadas dėl pastato dalies griuvimo priežasčių. Taip pat ekspertai turės pasiūlyti sprendimą dėl likusių pažeistos pastato dalies konstrukcijų – visiškai išardyti ar jas sustiprinti ir palikti“, – pranešė VTPSI.

Numatoma, jog ekspertams pasiūlius, kaip užtikrinti likusių sienų stabilumą, ir pašalinus avarijos padarinius, bus tiriama pastato pamatų būklė, atliekami kiti tyrimai. Nepriklausomiems ekspertams taip pat pavesta pateikti išvadą, kas kaltas dėl pastato griūties.

Dalis pastato, kuris yra saugomas kultūros paveldo objektas, sostinės Vilniaus gatvėje įgriuvo pirmadienį, žmonės nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius