Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 10

Ką tik į Kauną atkeltas kunigas atsiprašinėja mero V.Matijošaičio už savo žiaurų juoką

Vos pradėjęs tarnystę Kaune, Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje, Kretingoje įsikūrusio mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Kretingos Apreiškimo vienuolyno vikaras Rolandas Taučius įsivėlė į didelį skandalą bei viešai atsiprašė Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir kauniečių.
Kunigas pranciškonas Rolandas Taučius ir Visvaldas Matijošaitis
Kunigas pranciškonas Rolandas Taučius ir Visvaldas Matijošaitis / R.Taučiaus „Facebook“ profilio ir 15min nuotr.

Dienraštis „Klaipėda“ pranešė, kad vos prieš savaitę į Kauno vienuolyną tarnauti Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje persikėlęs vienuolis R.Taučius rinkimų naktį įsivėlė į diskusiją feisbuke po viena iš publikacijų apie Kauno merą.

R.Taučius rinkimų naktį piktinosi, kad jam „gėda dėl šio baisaus mero“, ir parašė: „Man geriausias siūlymas jį sudeginti ant XIII a. laužo“. Kilus pasipiktinimui R.Taučius įrašą ištrynė.

Vėliau R.Taučius tikino tik bandęs pajuokauti. „Nebuvo grasinimas, aš daugiau mėgstantis pajuokauti, bet niekada nėra minties žmogui grasinti, nes tikrai nedera. Pasidavęs rinkimų sukeltoms emocijoms neapgalvotai pajuokavau“, – LNK žinioms sakė jis.

„Oi, ne. Net tokios minties neturėjau, kad susidoroti. Tik viduramžiais inkvizicija veikė. Bet tai nėra raginimas. Vienareikšmiškai. Tai tik noras pajuokauti ir ,pašpilkuoti’. O kiekvienas žmogus, kaip jis nori, taip ir interpretuoja“, – R. Taučius sakė dienraščiui „Klaipėda“.

R.Taučiaus poelgį pasmerkė pranciškonų vadovybė. Jam buvo nurodyta viešai atsiprašyti.

R.Taučius ketvirtadienį savo paskyroje feisbuke parašė tokį įrašą: „Gerb. mere Visvaldai Matijošaiti ir mieli Kauniečiai. Pasidavęs rinkimų rezultatų sukeltoms emocijoms neapgalvotai pajuokavau apie išrinktąjį Kauno miesto merą V.Matijošaitį. Suprasdamas kad kaip kunigui vienuoliui ir apskritai tikinčiam žmogui taip elgtis nedera, nuoširdžiai atsiprašau tiek mero, tiek tų, kuriuos mano komentaras papiktino ar nuliūdino. Atsiprašau, esu kaltas ir atleiskite“.

Kauno meras V.Matijošaitis nesureikšmino R.Taučiaus įrašo. Jis teigė tikįs, kad kunigas leptelėjo netyčia, suklydo.

Kretingos rajono policija aiškinasi R.Taučiaus įrašo atsiradimo aplinkybes ir vertina, ar pradėti tyrimą.

R.Taučius su parapijiečiais Kretingoje šiltai atsisveikino vasario pabaigoje, o kovo pradžioje jau sveikinosi su kauniečiais.

Vasario 27 d. jis dalijosi savo paskyroje konservatorių kandidato į Kretingos rajono tarybą Gedo Riepšo politine reklama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius