Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 13

Kaimo reikalų komitete R.Karbauskiui nenaudingas siūlymas nebuvo svarstytas

Seimo Kaimo reikalų komiteto vadovas, „valstietis“ Andriejus Stančikas antradienį vakare paviešino komiteto posėdžio garso įrašą, dėl kurio slaptumo buvo kilęs triukšmas. Įrašas atskleidžia, kad komitetas pats nesvarstė Ramūnui Karbauskiui nenaudingo pasiūlymo dėl žemės įsigijimo, nors posėdžio protokole rašoma, kad siūlymui buvo nepritarta.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

15min jau ne kartą skelbė, kad ruošiant įstatymo pataisas buvo siūloma peržiūrėti Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatyme įtvirtintą susijusių asmenų sąvoką ir nustatyti, kad susijusiais asmenimis gali būti laikomi ir pilnamečiai vaikai, ir kiti artimieji, jei „jie vykdo bendrą ūkinę veiklą, kurios apimtį nustato žemės ūkio ministras“.

Toks pasiūlymas būtų galėjęs smarkiai apriboti R.Karbauskio ir jam artimų asmenų manevro laisvę supirkinėjant žemes per šeimos įmones. Posėdžio protokole nurodoma, kad komitetas nusprendė nepritarti tokiam pasiūlymui.

R.Karbauskiui nenaudingas pasiūlymas nebuvo svarstytas

Tačiau paviešinus garso įrašą paaiškėjo, jog Kaimo reikalų komitete R.Karbauskiui nepalankus pasiūlymas net nebuvo svarstytas. Komitetas nusprendė automatiškai pritarti sudarytos darbo grupės nuomonei, todėl patys nenagrinėjo daugybės siūlymų.

15min nuotr./Kaimo reikalų komiteto posėdžio protokolas
15min nuotr./Kaimo reikalų komiteto posėdžio protokolas

„Aišku, mes galime šiandien posėdžiauti gana ilgai, tačiau aš manau, kad tikrai gana sėkmingai padirbėjo darbo grupė, nes buvo bent keletas susirinkimų, diskusijų, įvairios organizacijos, suinteresuoti vienokie ar kitokie asmenys teikė įvairius siūlymus, tikrai darbo grupė kiekvieną išanalizavo. Galbūt mes tada kaip komitetas, jeigu galima gauti tokį pritarimą, kad mes pasitikime tos darbo grupės būtent tais rezultatais tais klausimais, kuriems pritarė arba nepritarė.

Tada galėtume eiti konkrečiai prie tų klausimų, kur darbo grupė nesusitarė ir kur tada reikalingas šiuo atveju iš esmės jau mūsų sprendimas. Ar galima, kolegos, sakykim, tokia eiga? Tada mes labai daug sutaupytume laiko. Jei mes turėtume peržiūrėti kiekvieną paeiliui, tai reikėtų sugaišti labai daug laiko. O, ko gero, laiko ir nėra tikslo, ne tai yra išdiskutuota, išsvarstyta, aptarta bent keletą sykių“, – posėdyje kalbėjo A.Stančikas. Taigi, šio klausimo Seimo nariai posėdyje nesvarstė.

Kol kas nėra žinoma, dėl kokių priežasčių minima darbo grupė nepritarė siūlymui peržiūrėti susijusių asmenų sąvoką.

Komiteto posėdyje buvo svarstoma išimtis gyvulininkystei, kai gyvulininkyste užsiimantys ūkiai gali įsigyti daugiau nei 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės. Komitetas nusprendė įstatyme palikti šią išimtį. Taip pat komitete buvo svarstoma įvesti saugiklį, kad ūkininkai galėtų įsigyti žemę tik toje pačioje arba besiribojančiose savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius