Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 29

Kalėdiniai renginiai jau užvaldė Kauną (nuotraukos)

Savaitgalį Kaunas tapo pirmuoju miestu Lietuvoje, paskelbusiu, kad kalėdinių renginių maratonas prasideda.
Šalia "Megos" veikianti čiuožykla lankytojų lauks ir darbo dienomis ir savaitgaliais.
Šalia "Megos" veikianti čiuožykla lankytojų lauks ir darbo dienomis ir savaitgaliais. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienį Rotušės aikštėje įžiebta pagrindinė miesto eglė, prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ atidaryta ledo čiuožykla, o prekybos miestelyje „Urmas“ – prakartėlė su gyvais „eksponatais“ – avimis ir ėriukais.

Svarbiausią momentą atkėlė į pradžią

Šeštadienio vakarą į Rotušės aikštę atėję kauniečiai išvydo netikėtą renginį. Skirtingai nei anksčiau, šiemet pirmiausia buvo įžiebta žaliaskarė, o tik po to prasidėjo koncertinė programa. Įžiebti pagrindinę Kauno eglę buvo patikėta miesto merui Andriui Kupčinskui.

„Dėliodami renginio scenarijų atsižvelgėme į kauniečių pageidavimus. Daugelį metų ši šventė buvo kritikuojama dėl „per vėlai“ vykstančio įstabiausio momento – eglutės įžiebimo, todėl šiemet ją įžiebsime renginio pradžioje“, – sakė pirmą kartą Kalėdinės eglutės įžiebimo šventę rengusio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius Albinas Vilčinskas. Nei gripo, nei spustelėjusio šaltuko neišsigandę ir gausiai į šventę susirinkę kauniečiai išvydo daugiaspalvių lazerių šviesų šou, grupes „N.E.O“, „Kvinta“, Eglę Jurgaitytę, ugnies fakyrus ir Kalėdų Senelį.

Čiuožykla laukia patyrusių ir „pradinukų“

Nemaža dalis į vakaro renginį miesto centre sugužėjusių kauniečių linksmybes pradėjo šeštadienio dieną. Vidurdienį prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ su kauniečiais ir miesto svečiais susitiko trys Kalėdų Seniai – svečias iš Laplandijos Joulopukis, Lietuvos Kalėda ir „Megos“ Kalėdų Senelis. Trijulė atliko garbingą misiją – atidarė prie „Megos“ išlietą dirbtinio ledo čiuožyklą. Joje nemokamai pačiuožinėti galės visi norintys.

Čiuožykla veiks pirmadieniais – ketvirtadieniais, nuo 12 iki 22 val., o penktadieniais – sekmadieniais, nuo 10 iki 23 val. Čiuožykloje laukiami ir ant pačiūžų nė karto nestovėję ar seniai tai darę „pradinukai“: sekmadieniais, nuo 12 iki 16 val., nemokamai čiuožti mokys profesionalūs instruktoriai. O patyrusieji tikriausiai susigundys užsukti į temines diskotekas ant ledo, kurios vyks kiekvieną šeštadienio vakarą. Beveik 150 tūkst. Lt kainavusi čiuožykla turėtų veikti iki sausio 3 dienos.

„Urme“ – mugė ir prakartėlė

Dar viena kalėdinė erdvė nuo šeštadienio veikia prekybos miestelyje „Urmas“. Čia iki gruodžio 24 dienos šurmuliuos tradicinė Kalėdų mugė. Kol tėveliai ieškos dovanų ar gardumynų šventiniam stalui, vaikai greičiausiai daugiau laiko praleis prie prakartėlės. Antrą kartą joje be religinių skulptūrų bus ir gyvi „eksponatai“ – avys ir ėriukai. Kaip ir pernai mugės rengėjams jas išnuomojo Lietuvos avių augintojų draugijos nariai. Šių metų mugės naujiena – dovanų garvežį vairuojantis Kalėdų Senelis, kuris žada pabendrauti su visais dovanų laukiančiais vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius