-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Kalėdinis desertas – šventinis „Auros“ sapnas

20 kilogramų plunksnų – būtent tiek jų ketina sunaudoti Kauno šokio teatras „Aura“ šeštadienį, gruodžio 26-ąją, 18 val., pristatantis šiemet debiutavusį spektaklį „Sapnas Nr. 5“.
Spektaklio "Sapnas Nr.5" akimirka
Spektaklio "Sapnas Nr.5" akimirka / Tomo Jundulo nuotr.

„Sapnas Nr. 5“ – tai jausmingas, daugiaprasmių vaizdinių ir netikėtų kūrybinių proveržių kupinas šokio spektaklis, gimęs iš plastikos ir estetikos pojūčio. Tarsi pasąmonės srauto nešama prieš akis praskrieja virtinė skambančių paveikslėlių, netikėtai išnyrančių ir pranykstančių tamsoje. Iš beformės pūkų ir plunksnų masės visai šalia tavęs formuojasi kažkas, kas palaipsniui įgyja matomą formą, pavidalą, spalvą, kvapą, nuotaiką ir tam tikrą prasmę“, – taip apie savo kūrinį kalba spektaklio kūrybinė grupė. O jį pastatęs choreografas ir režisierius Andrius Kurienius prisipažįsta, kad stengėsi sukurti kiek įmanoma didesnį sapno gilumo įspūdį.

„Norisi, kad žiūrovas patirtų tikrą sapno, sapnavimo malonumą, kai nesuvoki, nesigilini, kas su tavimi vyksta ir kodėl. Tiesiog atsijungi nuo gniaužiančios realybės ir atsiduodi magiškai sapno nežinomybei bei dvasią nuskaidrinančiam polėkiui“, – savo spektaklio idėja dalijosi jo kūrėjas.

Pirmą kartą spektaklis „Sapnas Nr.5“ buvo parodytas neįprastoje erdvėje – senosios radijo gamyklos patalpose. Šįkart šokio pasakojimas bus pristatomas naujoje vietoje – šiuolaikinio meno centre „BLC Kitas menas“ (K.Donelaičio g. 62/ V.Putvinskio g. 53).

„Susapnuoti“ penktąjį sapną galės ir socialiai remtini vaikai. Specialiai jiems auriečiai savo naujausią spektaklį parodys gruodžio 27 dieną, 14 val. toje pačioje erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius