-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 26

Kandidatų vadovauti LSDP sąrašas sutrumpėjo: iš kovos pasitraukiantis L.Gudžinskas parėmė V.Blinkevičiūtę

Politologas Liutauras Gudžinskas pirmadienį pranešė nedalyvausiąs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko rinkimuose. Jis paskelbė balsuosiantis už europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę.
Liutauras Gudžinskas
Liutauras Gudžinskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nusprendžiau kandidatuoti, nes jaučiau pareigą tai padaryti. Pirmąją kovo dieną, kada tai padariau, buvo aiškus tik vienas kandidatas – Juozas Olekas. Buvo visai reali galimybė, kad būtume rinkęsi tik iš vieno žmogaus. Tokia karūnavimo procedūra būtų užkirtusi kelią esminėms diskusijoms, kas yra ne taip mūsų partijoje, taip pat ką reikia keisti.

Jaučiau pareigą dalyvauti pirmiausia dėl ligšiolinės mano, kaip partijos eilinio, trejų metų patirties. Tuo skiriuosi nuo visų savo varžovų, kurie užima aukštas pareigas, be to, galbūt ne visada turi galimybę įvertinti, kaip jaučiasi ir ką galvoja paprasti partijos bičiuliai“, – atvirame laiške LSDP bičiuliams rašo L.Gudžinskas.

Paskelbęs apie pasitraukimą iš rinkiminės kovos, jis pranešė balsuosiantis už V.Blinkevičiūtę.

L.Gudžinsko teigimu, europarlamentarė yra vienareikšmiškai labiausiai atpažįstamas partijos veidas. Antra, anot LSDP nario, debatuose iš visų varžovų jam labiausiai imponavo V.Blinkevičiūtės pasisakymai – pradedant socialiai jautriomis nuostatomis dėl žmogaus teisių ir baigiant blaiviu požiūriu į partijos vidaus klausimus, įskaitant būtinybę keisti Statutą.

Ir, trečia, nuo pat rinkimų kampanijos pradžios Vilija aktyviai ir nuoširdžiai kvietė prisijungti prie jos komandos. Pats dalyvavau ne vienas. Man talkino sėkmingai šiuose Seimo rinkimuose pasirodę ir drąsiai atsinaujinusios socialdemokratijos vėliavą nešę Vaida Baranovė, Robertas Duchnevič ir Laurynas Šedvydis, taip pat Fausta Roznytė ir nuolat auganti energingoji „Momentum“ grupė. Apsvarstėme ir nusprendėme: įsiliesime į Vilijos komandą ir drauge sieksime partijai būtinų pokyčių“, – nurodė L.Gudžinskas.

Visuotiniai LSDP pirmininko rinkimai vyks gegužės mėnesį. Juose, be V.Blinkevičiūtės ir J.Oleko, taip pat dalyvauja Akmenės rajono meras Valerijus Mitrofanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius