Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 27

Kas Seime pakeis Neringą Venckienę, jei per apkaltą bus panaikintas jos mandatas?

Jei po planuojamo apkaltos proceso pusmetį darbe nesirodanti „Drąsos kelio“ atstovė Neringa Venckienė būtų pašalinta iš Seimo, jos vietą užimtų žinomas žmogus. Žurnalistas Gintaras Aleknonis, verslininkas ir buvęs lenktynininkas Stasys Brundza, teisininkės teta Audronė Skučienė – šie žmonės pretenduotų tapti parlamentarais.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pareiškė, kad neabejotinai bus rengiama apkalta pusę metų besislapstančiai ir posėdžių nelankančiai „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovei.

Parlamantare N.Venckienė buvo išrinkta pagal „Drąsos kelio“ kandidatų sąrašą, kuriame ji buvo įrašyta ir po rinkėjų reitingavimo išliko pirma. Kartu su ja į Seimą pateko kunigas Jonas Varkala, buvusi konservatorė ir parlamentarė su stažu Aurelija Stancikienė, signataras Algirdas Patackas, žurnalistai Vytautas Matulevičius ir Valdas Vasiliauskas, ekonomistas Povilas Gylys.

Gintaras Aleknonis
Gintaras Aleknonis

Jei teisininkė būtų pašalinta iš Seimo, ją turėtų pakeisti toliau sąraše esantis asmuo. Pirmas už brūkšnio po reitingavimo liko žurnalistas G.Aleknonis, taigi būtent jis pirmiausia pretenduotų į parlamentaro mandatą.

„Ačiū už klausimą, jis labai įdomus, – portalui 15min.lt sakė G.Aleknonis. – Bet laikausi nuomonės, kad klausimus visada reikėtų kelti laiku. Nemanau, kad dabar verta tai svarstyti. O jei paskui iš viso nereikės šito klausimo kelti? Todėl visiškai nekomentuoju.“

Toliau kandidatų sąraše rikiuojasi žinomas verslininkas, buvęs lenktynininkas S.Brundza, režisierius ir aktorius Audrius Nakas, N.Venckienės teta A.Skučienė bei buvęs Seimo narys Saulius Stoma, bet kiekvieno iš jų galimybės patekti į Seimą priklausytų nuo aukščiau esančių žmonių sprendimo. 

Nori apklausti dėl pluošto įtarimų

Seimas
Seimas

Planuojamos apkaltos rezultato V.Gedvilas nesiėmė prognozuoti.

„Sunku kalbėti. Apkaltą rengia Seimo nariai. Ji vyksta Seimo posėdžių salėje. Kaip balsuos 140 Seimo narių, kokį sprendimą jie priims, man dabar sunku pasakyti. Žinote, prognozuoti yra tas pats, kas žaisti lažybų kontoroje“, – trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio teigė jis.

Apkalta bus pradėta, vos gavus Seimo teisininkų rekomendacijas dėl procedūrų. Jie turėtų išaiškinti, ar apkaltą galima surengti nedalyvaujant prasižengusiam Seimo nariui, ar tam dar reikia keisti Seimo Statutą.

Kaip žinoma, pastarąjį kartą Seime N.Venckienė buvo pasirodžiusi balandžio pradžioje, dar prieš balsavimą dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo. Gegužės 9 d. buvo paskelbta moters paieška. Neseniai pareigūnai pranešė nustatę politikės buvimo vietą. Manoma, kad N.Venckienė yra Čikagoje, tačiau kol kas nepavyksta jos surasti ir įteikti kvietimo į apklausą prokuratūroje.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia buvusią teisėją apklausti, nes įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė teismo sprendimo skubiai perduoti dukterėčią mamai Laimutei Stankūnaitei, pernai gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama mergaitę ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius