Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 20

Kaukę dėvėti atsisakęs daugiavaikis plungiškis už tai sumokės brangiai

Plungiškis Vladas Bertašius Vėlinių savaitgalį pareigūnų išvežtas į komisariatą už tai, kad nedėvėjo kaukės ir nepakluso šiam reikalavimui, turės patuštinti kišenę. Plungės apylinkės teismas priėmė sprendimą jam nedalyvaujant, nes ir posėdyje jis norėjo dalyvauti be kaukės. Plungiškiui skirta tūkstantinė bauda.
Vladas Bertašius prie Plungės apylinkės teismo
Vladas Bertašius prie Plungės apylinkės teismo, kuris jam už akių paskyrė tūkstančio eurų baudą. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šešiasdešimtmetis plungiškis Vėlinių savaitgalį pastebėtas susibūrime prie ligoninės. Aktyvistai, pasisakantys prieš prievolę dėvėti kaukę, tą dieną buvo numatę susitikimą prie Plungės ligoninės, kur fiksuotas COVID-19 židinys. Nuo ligoninės jie planavo važiuoti miesto gatvėmis ir garsiai reikšti pasipriešinimą kaukėms, draudimams lankyti pacientus ligoninėse.

VIDEO: Dėl kaukės nedėvėjimo teisiamas plungiškis Vladas Bertašius į teismą taip pat atvyko be kaukės

Pareigūnai atkreipė dėmesį į susibūrimą. Tačiau jame buvęs V.Bertašius užsidėti kaukės nesutiko. Konfliktas užsitęsė ir šešiasdešimtmetis vyras buvo išvežtas pareigūnų. Bauda skirta ir dar vienai moteriai, nedėvėjusiai kaukės.

Praėjusį penktadienį Plungės apylinkės teisme turėjo būti nagrinėjama V.Bertašiaus byla. Bet ir į teismą jis atėjo be kaukės, todėl posėdis neįvyko, o byla nagrinėta jam už akių. Prie teismo jo palaikyti atėjo būrys aktyvistų. Keli jų buvo be kaukių, todėl gavo baudas.

Plungės apylinkės teismas išnagrinėjo administracinio nusižengimo bylą ir keturių vaikų tėvą pripažino kaltu. Jam paskirta 1000 eurų bauda.

VIDEO: Vyriškio sulaikymas Plungėje tapo iššūkiu: stojo ginti būrys žmonių

Šį nutarimą V.Bertašius dar gali skųsti.

Žurnalistams jis teigė tą dieną epicentre įvykių atsidūręs atsitiktinai: perskaitęs apie akciją smalsumo genamas nuvyko į vietą. Išlipęs iš automobilio jis esą spėjo tik kelis metrus nueit kai buvo sustabdytas pareigūnų be kaukės. Jis tikino, kad įstatymas, įtvirtinantis prievolę dėvėti kaukes, neturi teisinio pagrindo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius