-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

„Kaunas Jazz Ruduo 2009“ programoje – slaptas ginklas prieš krizę

Penktadienį prasidėsianti festivalio „Kaunas Jazz Ruduo 2009“ programa bus kiek kitokia nei ankstesniais metais. Organizatoriams teko atsisakyti nemokamo koncerto, tačiau į Kauną sugrįš prieš dešimt metų festivalyje jau dalyvavusi grupė „Yellowjackets“, kurią „Kaunas Jazz“ rengėjai vadina sėkmę nešančiu talismanu.
Prieš 10 metų Kaune jau grojusią grupę „Yellowjackets“ „Kaunas Jazz“ rengėjai vadina sėkmę nešančiu talismanu.
Prieš 10 metų Kaune jau grojusią grupę „Yellowjackets“ „Kaunas Jazz“ rengėjai vadina sėkmę nešančiu talismanu. / Organizatorių archyvo nuotr.

„Tai – legendinė grupė iš JAV. „Kaunas Jazz“ jie grojo 1999 metais. Šis kvartetas unikalus: grupės sudėtis beveik nepakitusi nuo susikūrimo, o juk ji – viena įžymiausių džiazo pasaulyje, nominuota „Grammy“ apdovanojimams, kiekvienas muzikantas turi atskirus projektus, groja su kitomis džiazo pasaulio garsenybėmis“, – pasakojo festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Nemažiau pagyrų pelno ir kiti Kaune koncertuosiantys festivalio svečiai, tarp kurių ir naktiniame klube „Combo“ pasirodysianti grupė „RB Funkestra“. Nors jie pristatomi kaip kolektyvas iš Didžiosios Britanijos, tačiau iš tiesų didžioji dalis muzikantų – vokiečiai. „Jų programoje daugiausia funky stiliaus muzikos. Todėl grojant jiems nusėdėti neįmanoma“, – tikino I.Jučaitė.

Filmo premjera ir pigesni bilietai

Pirmą kartą festivalio rudens programoje bus pristatytas ir tradicinis filmas apie pavasarį vykusį „Kaunas Jazz 2009“. Ankstesniais metais Ryčio Zemkausko kasmet kuriamą džiazo renginių maratono metraštį gerbėjai galėdavo išvysti jau vasarą.

„Atsižvelgę į rinkos situaciją, nutarėme filmą pristatyti rudenį, per „Kaunas Jazz Ruduo 2009“ programą“, – lakoniškai paaiškino I.Jučaitė. Tačiau pridūrė, jog truputį ilgiau nei įprasta palaukti filmo tikrai buvo verta: jame užfiksuotos unikalios, ne kiekvienam žiūrovui matytos, pavasarį praūžusios kasmetinės džiazo fiestos akimirkos.

Šiemet teko pakoreguoti ne tik programą, bet ir bilietų kainas. Organizatoriai juokiasi, jog tokia žinia – labai maloni džiazo mylėtojams, tačiau jiems – tiesiog būtinybė. „Sunkmetis – teko nuleisti kainas. Jas mažinome jau ir pavasarį, o rudenį dar labiau. Dabar bilietai į koncertus, palyginus su ankstesniais metais, 40 proc. pigesni“, – sakė I.Jučaitė.

„Kaunas Jazz Ruduo 2009“ programa

Spalio 30 diena, penktadienis

VDU koncertų salė (S.Daukanto g. 28, Kaunas)
19 val. Filmo „Kaunas Jazz 2009 Relax“ pristatymas, grupės „Yellowjackets“ (JAV) koncertas.
Restoranas–naktinis klubas „Combo“ (Raudondvario pl. 107, Kaunas)
22 val. Grupė „RB Funkestra“ (Dž.Britanija)

Gruodžio 4 diena, penktadienis

Lietuvos nacionalinė filharmonija (Aušros Vartų g. 5, Vilnius)
19 val. „Kaunas Jazz 2009“ Metų koncertas: Leny Andrade & Banda Sambop (Brazilija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius