-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 19

Kaunas spaudos veidrodyje: Senovę menančiai Aleksoto gatvei žadamos gražios permainos

Dienraštis „Kauno diena“ tęsia rašinių ciklą apie Kauno gatves. Šį kartą supažindinama su Aleksoto rajone esančia Veiverių gatve. Portalas Kaunodiena.lt praneša, kad konservatoriai paskelbė naujieną, kuri kauniečių neturėtų nustebinti: ši partija miesto taryboje postų neprašys.
Automobiliai prie Aleksoto turgaus
Veiverių gatvė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip teigiama „Kauno dienoje“, dabartiniam verslui patraukli Veiverių gatvė prieš kelis šimtus metų atsirado buvusio Svirbės upelio vietoje, regėjo Vytautą Didįjį, caro ir Napoleono armijas, priklausė Varšuvos kunigaikštystei, o 1931 m. kartu su Aleksotu buvo prijungta prie Kauno.

Retas Aleksoto senbuvis yra girdėjęs apie senąjį šios vietovės pavadinimą Svirbigaila, pirmą kartą paminėtą istoriniuose šaltiniuose 1408 m. Vytauto Didžiojo dėka taip vadintas iki XVI a. Šis pavadinimas greičiausiai bus kilęs nuo Svirbės upelio, tekėjusio į Nemuną išilgai centrinės Aleksoto gatvės, kuri ir tarpukariu, ir dabar vadinama Veiverių vardu. Ši beveik 5 km ilgio plati asfaltuota centrinė Aleksoto gatvė 1937 m. buvo išgrįsta Petrašiūnuose pagamintomis smėlio, asbesto, cemento ir kreidos silikato mišinio (bituko) plytomis, tašytais akmenimis.

Šiemet bus baigta naujai asfaltuoti Veiverių gatvės atkarpa nuo „Maximos“ bazės iki Kauno miesto ribos. 

„Kauno diena“ informuoja ir apie šių dienų darbus. Šiemet bus baigta naujai asfaltuoti Veiverių gatvės atkarpa nuo „Maximos“ bazės iki Kauno miesto ribos. Be to, jau baigiamas abipus šios gatvės nusidrieksiančių dviračių takų techninis projektas. „Yra ir kitų džiugių naujienų, – džiaugėsi seniūnė Liukrecija Navickienė. – Štai tarp Veiverių gatvės ir Valstybinės mokesčių inspekcijos plytinti zona su joje stovinčiu nebenaudojamu pastatu pavirs įvairioms Aleksoto gyventojų reikmėms skirta teritorija su daugiafunkciais bendruomenės namais. Čia persikels seniūnija, biblioteka, bendruomeninės organizacijos, Vaikų dienos centras, policijos nuovada, bus puiki salė įvairiems renginiams, meno kolektyvų repeticijoms, sveikatingumo klubams. Teritorijoje bus įrengtos vaikų žaidimų, sporto aikštelės, sveiko maisto kavinė ir kiti objektai“.

Miesto portalas Kaunodiena.lt praneša naujiena, trečiadienį posėdžiavusi Kauno konservatorių sueiga nusprendė nepretenduoti į valdančiąją koaliciją ir jokius politinius postus. Po konservatorių kandidato Andriaus Kupčinsko pralaimėjimo mero rinkimuose, tai nėra stebinanti naujiena.

Portalas primena, kad iš mero rinkimus laimėjusio „Vieningo Kauno“ lyderio Visvaldo Matijošaičio komandos jokių oficialių pasiūlymų konservatoriai ir nebuvo sulaukę.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas

„Buvo pasigirdę įvairių spekuliacijų, todėl ir vienbalsiai priėmėme tokį sprendimą, kad užbaigtume bet kokias kalbas. Kol kas nepasiskelbėme opozicija. Tai galės nuspręsti naujoji frakcija. Sueigoje taip pat kalbėjome, kad palaikysime jau pradėtus darbus, o paskui bus matyti“, – portalui Kaunodiena.lt sakė Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas.

Birželį turėtų vykti ir Kauno konservatorių sueigos pirmininko rinkimai. Nuo 2005 metų sueigai vadovauja A.Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius