Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 05

Kaune siautėja degalų vagys

Į kauniečių automobilius įsisuko ilgapirščiai. Tačiau labiau nei patys automobiliai, jų dalys ar salone esantys daiktai vagis masina benzinas ar dyzelinas, kurį jie grobia per daug negalvodami apie pasekmes – tiesiog pradurdami degalų baką.
Ugniagesiai valo kelią.
Ugniagesiams gelbėtojams tenka surinkti ilgapirščių išlietus degalus. / Tomo Grigalevičiaus nuotr.

Vien per pastarąją savaitę nuo kuro vagių nukentėjo beveik dešimties automobilių savininkai. Tokios vagystės – galvos skausmas ne tik jas besiaiškinantiems policijos pareigūnams, bet ir ugniagesiams. Jiems tenka surinkti prie apvogtų automobilių paliktas degalų balas.

„Prisileidžia, kiek reikia ar kiek spėja, o visa kita palieka bet kaip. Kol savininkas pastebi, kad automobilio degalų bakas pradurtas, į aplinką išsilieja nemažas kiekis degalų“, – pasakojo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai. Sekmadienį ryte jiems teko surinkti po tokios vagystės į aplinką išsiliejusius degalus Demokratų gatvėje – prie 43-ojo  ir 45-ojo šios gatvės namų. Prieš kelias dienas tokį patį darbą gelbėtojai atliko ir Partizanų gatvėje. Tuomet ilgapirščiai buvo prakiurdę automobilių degalų bakus net 4–6 šios gatvės vietose. „Jose surinkome labai daug išsiliejusio benzino – apie 80 litrų“, – prisiminė miesto ugniagesiai.

Pareigūnų nuomone, tokius nusikaltimus greičiausiai daro jaunuoliai, pritrūkę degalų savo automobiliams.

Ugniagesiai primena, kad išsiliejęs benzinas ar dyzelinas, jei nebus laiku surinktias, gali padaryti žalos aplinkai, taip pat kyla gaisro pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius