-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 21

Kaune žadamas azartiškas savaitgalis

Šį savaitgalį Kaune netrūks sporto renginių. Šeštadienį „Miegančių dramblių“ laipiojimo uolomis salėje vyks pirmasis Lietuvos boulderingo (laipiojimo uolomis nedideliame aukštyje) taurės etapas. O Kauno karininkų ramovėje – Lietuvos komandinis kryžiažodžių sprendimo čempionatas.
Geriausi šalies laipiotojai uolomis varžysis „Miegančių dramblių“ salėje.
Geriausi šalies laipiotojai uolomis varžysis „Miegančių dramblių“ salėje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pasakojo VšĮ „Miegantys drambliai nariai“, laipiojimo uolomis sportas tarp lietuvių darosi vis populiaresnis. Todėl ir varžybos įdomesnės, nes dalyvaujančių daugiau ir aistros dėl prizinių vietų stipresnės. Pirmajame Lietuvos boulderingo taurės etape varžysis ne tik mūsų šalies įvairaus amžiaus laipiotojai, bet ir svečiai iš kaimyninių šalių. Varžybų rengėjai sako, kad jose laukiami ir žiūrovai, ypač tie, kuriems seniai kirbėjo mintis patiems išbandyti laipiojimo dirbtinėmis uolomis sportą. Varžybos vyks visą šeštadienį Savanorių prospekte 66/ Žemaičių gatvėje 31 esančioje salėje.

Protų kova

Pamankštinti galvą, o ne kūną labiau mėgstantys turėtų neaplenkti Kauno karininkų ramovės (A.Mickevičiaus gatvė 19). Lietuvos komandinio kryžiažodžių sprendimo čempionatas prasidės 10.30 val., tačiau norinčios žaisti komandos turėtų atvykti pusvalandžiu anksčiau. Pasak jo organizatorių, šių metų renginys skirtas ypatingai progai – Lietuvos šaulių sąjungos įkūrimo devyniasdešimtmečiui. Pasirodo, šaulių sąjungos nariai yra itin aktyvūs kryžiažodžių sprendėjai!

„Komandos gali būti sudarytos iš įvairaus amžiaus žaidėjų. Dalyviai turėtų gerai apgalvoti, koks bus komandos pavadinimas, už jo originalumą, taip pat aprangą, atributiką, t.y. įvaizdį, bus skiriami papildomi balai“, – sakė vienas iš renginio organizatorių Edmundas Valaitis. Varžybos tęsis tol, kol bus išspręsti 108 klausimų klasikinis kryžiažodis, tačiau ne ilgiau nei dvi valandas. Klausimai bus pateikiami žodžiu, o atsakymus dalyviai turės užrašyti į specialius kuponus. Už teisingą atsakymą komanda gaus balų, už neteisingą iš jų bus atimti balai. Nugalėtojais taps daugiausia balų surinkusi komanda. Pirmąją vietą užėmusi komanda namo išsineš nešiojamą „ASUS Eee“ kompiuterį. Diplomai ir taurės bus skirti tris pirmąsias vietas užėmusioms komandoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius