Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 25

Kauniečių dėmesiui – šiuolaikinis šokis ant M.Žilinsko dailės galerijos sienos (video)

Kaune vykstantis jubiliejinis, 20-asis Tarptautinis modernaus šokio festivalis šeštadienį kviečia pasigrožėti unikaliu reginiu – vertikalaus šokio pasirodymu. Be to, 22 val. M.Žilinsko dailės galerijoje rodomą spektaklį bus galima išvysti nemokamai.
Vertikalus šokis, kurį parodys Italijos modernaus šokio atstovai.
Vertikalus šokis, kurį parodys Italijos modernaus šokio atstovai. / Festivalio dalyvių nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Iki šiol Lietuvoje nematytą vertikalų šokį festivalio žiūrovams pristatys svečiai iš Italijos – trupė „Il Posto“. Šokėjų kolektyvą 1995 metais subūrė choreografė Wanda Moretti ir muzikantas Marco Castelli. Pasak jų, „Il Posto“ yra projektas, jungiantis judesį, garsą ir aplinką, tyrinėjantis sąsajas tarp žmogaus ir erdvės, išeities tašką randantis suvokime, kad visa yra judėjimas.

Choreografė W.Moretti specializuojasi šokio kaip proporcijų sistemos ir harmonijos studijose. Jos meniniame darbe didelis dėmesys skiriamas judesio sąsajoms su meno kūriniais, kompleksinėmis mašinomis, urbanistine ir gamtos architektūra.

Saksofonistas ir kompozitorius M.Castelli – įvairiapusis menininkas. Nemažai laiko jis praleidžia džiazo srityje, tačiau stengiasi rasti laiko ir teatrui, šiuolaikiniam šokiui bei tarpdisciplininiams menams.

Kaune trupė pristatys spektaklį „Išnara“. Jo autoriai sako, kad šis šokis meta iššūkį žemės traukos jėgai. Trupės nariai vietoje scenos naudoja tuštumą, erdvės dimensijas ir landšaftą. Pasirodymo autentiškumą sustiprina gyvai atliekama muzika, taip pat pati erdvė. Festivaliui Kaune buvo pasirinkta M.Žilinsko dailės galerija, jei tiksliau – jos siena. Vertikalų šokį, kurio režisieriai – W. Moretti ir M.Castelli, atliks dvi šiuolaikinio šokio atstovės Marianna Andrigo ir Elena Annovi. Įdomi detalė – šokėjos dėvės „United Colors of Benetton“ (Italija) kostiumus.

Papildyta rugsėjo 26 d.: Nemokamas renginys sutraukė šimtus kauniečių. Italijos trupės atliktas šokis nepaliko abejingų.

VIDEO: 2010.09.25 @KAUNAS, Il Posto & Marco Castelli "Exuviae"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius