Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Kauniečių spektaklio centre – SMS karta

Kauno mažasis teatras šią savaitę pristato premjerą – spektaklį pagal Lauros de Weck pjesę „Mylimiausi“.
Jaunieji teatro lankytojai naujausiame kauniečių spektaklyje atpažins save, vyresni jų artimieji ar draugai – situacijas, iš kurių galbūt jau išaugo.
Jaunieji teatro lankytojai naujausiame kauniečių spektaklyje atpažins save, vyresni jų artimieji ar draugai – situacijas, iš kurių galbūt jau išaugo. / Kauno mažojo teatro nuotr.

Jaunosios kartos gyvenimo būdą nagrinėjančio pastatymo režisierius – Vytautas Balsys. Menininkas neslėpė, kad labai džiaugiasi prisikalbinęs pasaulinio lygio dramaturgijos žvaigždę – Laurą de Weck, kuri yra žinomo publicisto Rogerio de Wecko dukra, bendradarbiauti. „Pjesėje persipina klasika ir šiuolaikiškumas – du tarp savęs susisiejantys indai“, – lakoniškai naujausią savo darbą pristato režisierius.

Spektaklio „Mylimiausi“ herojai – šių dienų jaunimas. Tai studijuojantys, svajojantys, ieškantys prasmės ir savo vietos pasaulyje žmonės, būsimi teisininkai, filosofai ir aktoriai. Jaunimas – SMS karta. Trumposios žinutės yra jų maldos, iliuzijos, rūpesčiai ir troškimai. Tačiau neretai būtent dėl nelemtųjų SMS ir kyla jų gyvenimo audros.

Amerikietės dramaturgės ir kauniečio režisieriaus bendrame kūrinyje atsiskleidžia jaunimo problemos, kurių viena svarbiausių – visokeriopos patirties troškulys. „Kuo daugiau patiri – tuo daugiau turi“ – toks vienos „Mylimiausių“ herojų devizas.

Įkūnyti troškimų ir svajonių skraidinamus, bet neretai į realybės duobes atsitrenkiančius jaunuolius režisierius patikėjo Kauno mažojo teatro senbuviams – aktoriams Sauliui Bagaliūnui, Ramūnui Šimukauskui, Remigijui Endriukaičiui, Joanai Gimberytei-Juronei, Editai Niciūtei ir Miglei Paliukaitytei. Spektaklio muzikos autorius – Antanas Jasenka, scenografas ir kostiumų dailininkas – Artūras Šimonis.

Išvysti premjerą bus galima balandžio 16-17 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius