Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2018 08 20

Kaunietė – apie „nuotykius“ stringančiame moderniame lifte: kelia stresą vaikams

Naujutėlaičiu liftu Kauno P.Plechavičiaus gatvės daugiabutyje gyventojai džiaugėsi neilgai. Pasak ne kartą jame užstrigusios Renatos, jis nuolat genda. Laimei, gausi dvylikaaukščio namo bendruomenė gali naudotis senuoju liftu, esančiu šalia. UAB „Kauno liftai“ technikos direktorius patikino skundų sulaukiantis retai, tačiau, jei gedimai kartosis, anot jo, teks kviesti gamyklos atstovus.
Gendantis liftas Plechavičiaus g. 6
Gendantis liftas Plechavičiaus g. 6 / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Mano nemalonūs „nuotykiai“ prasidėjo nuo naujo, jeigu taip galima pavadinti, modernaus lifto įrengimo. Jis neveikia per savaitę 4, kartais – daugiau kartų. Esu užstrigusi jame su augintiniu, bet paspaudinėjus durų atidarymo mygtuką, pavyko šiaip ne taip išsilaisvinti“, – pasakojo namo gyventoja Renata.

Šią savaitę „auksiniame“, kaip ji jį vadina, lifte moteris užstrigo kartu su mažamečiu sūnėnu. Prabuvo viduje apie pusvalandį.

„Sugaištas laikas, iš baimės išsiplėtusios mažojo akytės, sugadinta nuotaika, atšalusios picos ir nemalonus bendravimas su technikos skyriaus operatore...“, – nepatogumais dalijosi Renata.

Liftu nesidžiaugia ir kiti gyventojai

Nors name sutikti skubantys gyventojai su žurnalistais kalbėtis nepageidavo, jie patvirtino, kad kartais liftas užstringa net du kartus per dieną. Pasak jų, neretai genda ir jame įrengti mygtukai. 15min žurnalistams lankantis name, liftas taip pat neveikė.

Jį įrengusios įmonės „Kauno liftai“ technikos direktorius Virginijus Markvaldas patvirtino, kad rugpjūčio 16 dieną įrenginys buvo užstrigęs. Paklaustas, ar žino, kad liftas neveikia ir šiandien (rugpjūčio 17 dieną – aut. past.), pašnekovas paaiškino, kad, tikėtina, taip nutiko dėl vakar įvykusio gedimo. Pasak jo, šiuo metu daugiabutyje darbuojasi įmonės specialistas.

15min V.Markvaldas tikino gyventojų skundų sulaukiantis retai.

„Kauno liftų“ atstovo teigimu, prieš keletą savaičių buvo atvykę gamyklos, pagaminusios liftą, atstovai. Kadangi neseniai pasikeitė liftų konstrukcijoms taikomi standartai, kelias dienas name dirbę specialistai diegė papildomus saugos prietaisus.

„Mums irgi nėra malonu, jeigu liftas neveikia. Jis įrengtas metų pradžioje, taigi dar galioja garantija. Jeigu gedimai kartosis, tai dar kartą kviesime gamyklos atstovus“, – 15min žadėjo technikos direktorius.

Namo atstovė skundų negavo

Daugiabučio namo atstovė Roma Gontarskienė teigė kaimynų nusiskundimų negirdėjusi. Pasak jos, liftas veikia gerai, o skundo yra sulaukusi tik dėl jo skleidžiamų garsų. Šalia lifto šachtos esančio buto gyventoja pasakojo, kad bute girdisi triukšmas.

Liftą prižiūrinčios įmonės darbuotojai tuomet namo atstovei paaiškino, kad taip ir turi būti – naujai įrengti liftai kelia didesnį triukšmą, kuris po kelių mėnesių pradings.

„Aš tik sakiau darbuotojams, kad lifto slenksčiuose prisirenka šiukšlių, tai jas reikia išvalyti. Didesnė problema ne liftas, o netvarkingi kaimynai, kurie šiukšlina laiptinėje – mėto popierius, nuorūkas, butelius“, – didesnę, pasak jos, daugiabučio problemą įvardijo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje