Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

Kauno apskrities policijos konvojaus būrys – susipažinkite

Kas jie, tie, kurie visada ryžtingai ir ramiai, antrankiais surakinę sulaikytuosius, suimtuosius ar nuteistuosius, žingsniuoja šalia? Kauno apskrities policija kviečia iš arčiau susipažinti su šiuo padaliniu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Areštinės ir konvojaus skyriaus Konvojaus būriu, jame dirbančiais pareigūnais ir jų darbu.
Kauno apskrities policijos Konvojaus būrys
Kauno apskrities policijos Konvojaus būrys / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kiekvieną rytą jie į tarnybą ateina tam, kad sklandžiai įvykdytų suimtųjų, sulaikytų ir nuteistųjų konvojavimą į paskirties punktus.

Šiandien Kauno apskrities policijos konvojaus būryje dirba 18 pareigūnų, iš jų – dvi moterys.

Į Kauno apylinkės teismą konvojuojami asmenys iš Kauno areštinės, Kauno tardymo izoliatoriaus, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-kolonijos. Taip pat konvojaus būrio pareigūnai vykdo įsiteisėjusias teismo nutartis, nuosprendžius suimti asmenis ir konvojuoti juos į bausmės ir laisvės atėmimo vietas. Vykdomi ir teismų pavedimai atvesdinti asmenis į teismų posėdžius.

Šiandien Kauno apskrities policijos konvojaus būryje dirba 18 pareigūnų, iš jų – dvi moterys. Pareigūnų darbo stažas nuo 4 iki 27 metų. Išeidami į tarnybą, kur dažnai laukia pavojingi, agresyvūs ar pabėgti linkę asmenys, pareigūnai apsiginkluoja ne tik šaunamaisiais ginklais, bet ir elektroimpulsiniais prietaisais „Taser“, guminėmis lazdomis bei antrankiais.

Kartais pastarieji naudojami ne tik paprasti, bet, esant reikalui, t. y. siekiant užtikrinti pavojingo asmens konvojavimą, įvairių modifikacijų.

Iš viso per 2016 m. iš Kauno areštinės, Kauno tardymo izoliatoriaus, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-kolonijos į Kauno apylinkės teismą konvojuoti 1 624 asmenys. Per šių metų pirmąjį ketvirtį – 470 asmenų.

Praėjusiais metais įvykdytos 1 066 teismų nutartys atvesdinti proceso dalyvius į įvairių Lietuvos miestų teismus, pagal teismų nuosprendžius sulaikyta ir į bausmės bei laisvės atėmimą vykdančias įstaigas pristatyta 188 asmenų, kuriems paskirtos arešto bei laisvės atėmimo bausmės.

Per pirmuosius šių metų tris mėnesius į teismo posėdžius Konvojaus būrio pareigūnai jau atvesdino 261 asmenį, pagal teismo nuosprendžius sulaikė 56 asmenis.

VIDEO: Kauno apskrities konvojaus būrys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius