-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 16

Kauno choras vėl koncertuos gimtajame mieste

Televizijos projekte „Chorų karai“ nugalėjęs šampaninis Kauno choras neturi kada ilsėtis – jų laukia koncertai. Įvairiuose Lietuvos miestuose pasirodantis kolektyvas penktadienį, 19 val., džiugins gimtojo miesto publiką.
Kauno choras
Kauno choras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno choras koncertuos Kauno sporto halėje. „Dirbame kasdien: ryte rašomos natos, per pietus kuriama choreografija, pasirodymo „maketas“, o vakare vyksta choro repeticija“, – taip apie pasiruošimą vis labiau įsibėgėjančiai šampaninio choro karjerai „15min“ sakė R.Tautkus. Kolektyvo ateitį planuojantis kompozitorius ir muzikantas pasakojo, kad pasibaigus televiziniam projektui chore buvo permainų – kai kurie, anksčiau „rezerve“ buvę dainininkai, pateko į pagrindinę grupę: „Maksimalus mūsų choro narių skaičius bus 20 žmonių. Jauniausia – 15, vyriausiam – 32 metai“.

Parengė stiprią programą

Kvietimų koncertuoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje turintis kolektyvas savo koncertuose atlieka ne tik televizijoje rodytus kūrinius. Įsitikinti tuo, kad kauniečiai ryškūs ir talentingi ne tik prieš TV kameras, kauniečiai galėjo pirmieji – kovą laikinojoje sostinėje buvo surengtas pirmasis viešas choro koncertas. Dabar choro sąskaitoje dar daugiau naujų kūrinių.

„Koncertų turui pasirengėme labai stipriai: mūsų programa trunka 2 valandas, turime 22 dainas – 13 jų pristatėme „Chorų karuose“, kitos – nauji kūriniai. Norime, kad visas koncertas būtų vientisas šou su efektais, kodais ir panašiais dalykais. Kaip ir žadėjome, jungiame skirtingus muzikinius žanrus – miuziklą, klasikinę, populiariąją muziką“, – sumanymą atskleidė R.Tautkus.

Pinigai – jau zoologijos sodo sąskaitoje

Kauno choro „Chorų karuose“ laimėti 25 tūkst. litų jau pervesti į Lietuvos zoologijos sodo sąskaitą. Pasak šios įstaigos direktoriaus Vaclovo Dumčiaus, pinigai bus panaudoti stebėjimo kameroms, kurios bus sumontuotos plėšrūnų – tigrų, liūtų, leopardų – narvuose. Tai esą ypač pravers, kai plėšrūnai susilauks jauniklių. Atvejai, kai šie žvėrys sužaloja ar suėda savo atžalas nereti.

Dalis pinigų bus išleista kitoms sodo reikmėms: planuojama įrengti papildomus gultus liūtų voljeruose, o tigrų voljeruose – baseiną, bus rekonstruotas papūgų namas ir suremontuotas begemotų voljero vidinis pastatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius