Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 05 12

Kauno dramos teatras sezono pabaigai pristato premjerą ir debiutų festivalį (nuotraukos)

Kauno valstybinis dramos teatras (KVDT) šį savaitgalį sceną atiduos jaunimui: gegužės 16-ąją visą dieną teatre bus rodomi šiemet įvairias Lietuvos aukštąsias mokyklas baigiančių aktorių spektakliai.
Aktoriai ir režisierius A.Kurienius prieš spektaklį jam medžiagos ieškojo internete
Aktoriai ir režisierius A.Kurienius prieš spektaklį jam medžiagos ieškojo internete / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Teatras

Tarp jų – ir paskutinė KVDT premjera – režisieriaus Andriaus Kurienio režisuotas spektaklis „Moderatoriai“. Jame vaidinantys aktoriai KVDT dirbo dvejus metus. Šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) magistrantūroje studijuojantys artistai rašo baigiamuosius, magistro darbus. „Labai simboliška, kad paskutinis jų spektaklis prieš magistrinių darbų baigimą yra bendras darbas, kuriame jie atsiskleidžia ne tik kaip aktoriai, bet ir kaip dramaturgai. „Moderatoriai“ – neįprastas spektaklis. Tai spektaklis-laboratorija“, – sakė KVDT direktorius Egidijus Stancikas.

Ar kas nors iš Jūsų bandė išsiregistruoti iš Facebook'o? Tai nėra taip paprasta, kaip atrodo. Internetas pilnas paslapčių. Kai kurios jų itin nemalonios. Sakė spektaklio kūrėjai.

Spektakliui ruošėsi naršydami internete

Apie šių dienų reiškinį – virtualų pasaulį, gyvuojantį internete – pasakojančio spektaklio režisierius A.Kurienius pasakojo, kad prieš kurdami spektaklio tekstus ir situacijas jie maždaug pusmetį praleido naršydami internete. „Tyrinėjome jį, ieškojome konkrečių temų, situacijų. Sunkiausia buvo atrinkti temas, nes internete temos pabaigos nėra – kuo daugiau naršai, tuo giliau įlendi, daugiau situacijų, temos variacijų atsiranda. Ir dabar spektaklis nėra galutinai užbaigtas. Yra vietų, kurias žadame atnaujinti naujomis temomis“, – sakė A.Kurienius. Žiūrovai taip pat gali pasiūlyti virtualaus gyvenimo istorijų, kurias galima siųsti į spektaklio elektroninio pašto dėžutę moderatoriai@dramosteatras.com arba parašyti socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame yra sukurtas „Moderatorių“ profilis.

„Tylos! Kaunas. Aktoriai“

Šeštadienį į KVDT užsukę žiūrovai galės išvysti ne tik šį jaunųjų aktorių sukurtą darbą. Jų dėmesio lauks tradicinio debiutų festivalio „Tylos!“, iki šiol vykusio Vilniuje, dalyviai – Rimo Tumino kursą baigiantys režisieriai ir aktoriai, Vlado Bagdono ir Sauliaus Bareikio globojamas aktorių kursas, žinomas „Trupės liūdi“ pseudonimu, po ilgo laiko vėl LMTA dėstytojų parengtas aktorių-lėlininkų kursas, žiemą studijas baigę Gyčio Padegimo vadovauto Klaipėdos universiteto Režisūros katedros kurso absolventai bei Šiaulių universiteto Teatro katedrą bebaigiantis Virginijos Staševičiūtės vadovaujamas kursas.

„Norime suteikti jaunimui progą prisistatyti. Vilniuje jau ne pirmi metai debiutų festivalyje turi galimybę pasirodyti jaunieji režisieriai, o mes nutarėme sceną atiduoti aktoriams“, – sakė KVDT direktorius E.Stancikas.

Vieną dieną truksiančiame festivalyje pasirodys apie 70 aktorių, žiūrovams pateiksiančių 6 spektaklius. Visą jų programą galima rasti KVDT interneto puslapyje www.dramosteatras.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius