-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 06

Kauno įmonei laikinai uždrausta tvarkyti maistą senelių namuose

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai UAB „Gabileta“ laikinai uždraudė gaminti ir tiekti maistą „Senjorų vila“ senelių namų gyventojams. Rūpybos namuose gyvena 26 seneliai, kurie maitinami 4 kartus per dieną.
Senelių namai
Senelių namai. Asociatyvi nuotr.

Bendrovė „Gabileta“ turėjo leidimą užsiimti viešuoju maitinimu (restoranų veikla), tačiau VŠĮ „Senjorų vila“ neturėjo maisto tvarkymo subjekto pažymėjimo maistui dalinti.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus  „Gabileta“  valgyklos virtuvę, buitines ir daržovių laikymo patalpas, nustatyta grubių pažeidimų.

Rasta arbatos pakelių, sausainių ir razinų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Netinkamai įrengtoje žemėtų daržovių pirminio paruošimo ir laikymo patalpoje buvo laikomos cheminės medžiagos ir pašaliniai daiktai.

Pietums pagamintam maistui darbuotojai negalėjo pateikti patiekalų receptūrų ir technologinių aprašymų, nebuvo ir žaliavų įsigijimo dokumentų. Rasta arbatos pakelių, sausainių ir razinų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Netinkamai įrengtoje žemėtų daržovių pirminio paruošimo ir laikymo patalpoje buvo laikomos cheminės medžiagos ir pašaliniai daiktai. Valgyklos indų plovykloje ir sausų produktų laikymo patalpoje taip pat buvo pridėta pašalinių daiktų, patalpos buvo netvarkingos, vietomis atpleišėję sienų dažai. Šaldytuvas pieno produktams laikyti nešvarus, nevalytas, trūko dezinfekavimo rankoms priemonių. Nebuvo atskiros talpos šalutiniams gyvūniniams produktams laikyti, įmonės atsakingi asmenys nepateikė dokumentų apie atliekamą kenkėjų stebėseną.

Įvertinusi nustatytus pažeidimus, Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai uždraudė „Gabileta“ tvarkyti maistą minėtuose senelių namuose, įmonės direktorei skyrė baudą ir nurodė pašalinti nustatytus trūkumus. Kol bus šalinami pažeidimai, senelių namų gyventojų maitinimu rūpinsis kita viešojo maitinimo įmonė.

,,Kreipėmės raštu į Kauno ir Kauno rajono savivaldybes dėl vis dar pasitaikančių panašių atvejų. Kadangi senelių namų tinklas sparčiai vystosi, norėjome priminti, kad maitinti jų gyventojus galima tik turint maisto tvarkymo subjektų pažymėjimus, kuriuos reikia išsiimti teritorinėse valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybose”, – komentavo Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius