-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 12

Kauno izoliatoriaus skandale – dar viena auka: iš darbo išvytas Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys

Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjui Pranui Vaškiui skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos.
Kauno  tardymo izoliatorius
Asociatyvi iliustracija: Kauno tardymo izoliatorius / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

2017 m. vasario 10 d. Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus įsakymu sudaryta komisija konstatavo, kad Ūkio skyriaus vedėjas netinkamai ir nekompetentingai vykdė savo pareigas, penktadienio popietę paskelbė Kalėjimų departamentas.

Atsižvelgiant į visumą nustatytų aplinkybių, turinčių reikšmės tarnybinės atsakomybės mastui, taip pat į tarnybinės nuobaudos skyrimo veiksmingumo, proporcingumo ir tikslingumo principus už sisteminius šiurkščius tarnybinius nusižengimus Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus Arvydo Venclausko 2017 m. gegužės 5 d. įsakymu Ūkio skyriaus vedėjui Pranui Vaškiui skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos.

15min primena, kad situaciją Kauno tardymo izoliatorių dar metų pradžioje ėmėsi nagrinėti Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jos tyrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją. Pati STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje pagal jo darbuotojos, Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės pareiškimą, tačiau prokurorai panaikino šį sprendimą ir tyrimą pradėjo.

R.Kazėnienės skunde STT, be kitų dalykų, rašoma, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kainą.

Izoliatoriaus darbuotojos pateiktoje informacijoje nuo pareigų nušalintas Kauno tardymo izoliatorius Ūkio skyriaus vedėjas P.Vaškys buvo minimas kaip asmuo, susijęs su keliomis įmonėmis, dažnai laiminčiomis institucijoje organizuojamus viešuosius pirkimus.

Vykstant šiam tyrimui nuo pareigų anksčiau šią savaitę buvo nušalinta Kalėjimų departamento vadovė Živilė Mikėnaitė ir Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius Edvardas Kviatkauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Mikėnaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Mikėnaitė

Apie priimtą naujojo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus sprendimą informuota Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, Viešųjų pirkimų tarnyba, Lietuvos Respublikos Generalinė prokuratūra ir Kalėjimų departamentas prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos.

2017 m. vasario 3 d. viešoje erdvėje pasirodžius informacijai, kurioje buvo pateikta informacija apie Kalėjimų departamento direktorės Ž.Mikėnaitės, l. e. Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pareigas E.Kviatkausko ir Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjo P.Vaškio galimus šiurkščius tarnybinius nusižengimus, 2017 m. vasario 10 d. tuometis Ūkio skyriaus vedėjas buvo nušalintas nuo pareigų tarnybinio nusižengimo tyrimo laikotarpiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius