Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 01

Oficialiai sertifikuotas Kauno kempingas labiausiai mėgstamas Vokietijos turistų

Kaune, Jonavos gatvėje, veikiančiam kempingui Valstybinis turizmo departamentas išdavė oficialų pažymėjimą (sertifikatą), kuris patvirtina, kad kempingas atitinka reikalavimus, keliamus vienos žvaigždutės kempingui.
Kauno kempingas
Kauno kempingas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Kempingas

„Komisija apžiūrėjo teritoriją, įvertino teikiamų paslaugų kokybę. Kadangi kempingas atitiko klasifikavimo reikalavimus, mums buvo suteiktas sertifikatas. Kai gavome sertifikatą, kempingas buvo įtrauktas į Lietuvos bei tris tarptautinius turizmo katalogus. Dabar planuojantys į Kauną atvykti užsienio turistai jau gali rasti visą reikalingą informaciją apie kempingą“, – sakė jį eksploatuojančios bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas.

Šie metai turėtų būti pelningi

Anot jo, atšilus orams vis daugiau užsieniečių bei Lietuvos turistų apsistoja Kauno kempinge. Pastarąją naktį jame nakvojo 12 ekipažų.

Iš viso šiemet Kauno kempinge buvo apsistoję 261 ekipažas, daugiausia – 192 – birželį. 2009-aisiais per metus kempinge buvo 602 turistų ekipažai, 2008-aisiais nuo birželio, kada kempingas įsikūrė, iki metų pabaigos jame buvo apsistoję 332 keliautojų ekipažai.

Užsieniečiai stebisi, kaip mes tokiomis sąlygomis, ant asfalto, sugebėjome įkurti tokį kuklų, bet patogų kempingą. Ypač tai patinka vokiečiams, kurie džiaugiasi švara, kurią randa pas mus. Sakė A.Puidokas.

Pelningiausi metai buvo 2009-ieji, kada už kempinge suteiktas paslaugas per metus turistai sumokėjo 50 tūkst. litų. Palyginimui, 2008-aisiais pavyko surinkti tik maždaug 14 tūkst. Lt. Šiemet iki liepos kempingo kasoje jau buvo 18 tūkst. litų.

Vokiečiams patinka švara

Pasak A.Puidoko, labiausiai Kauno kempingą mėgsta vokiečiai. Šiemet iš šios šalies kemperiais atvykusių turistų buvo daugiausia – 54 ekipažai. Truputį mažiau (46 ekipažai) šiemet Kauno kempinge buvo svečių iš Suomijos, taip pat Olandijos (25 ekipažai), Italijos (22 ekipažai) ir Didžiosios Britanijos (17 ekipažų). Į Kauną su kemperiais jau spėjo užsukti ir „ant ratų“ turistauti traukiantys lietuviai – kempinge šiemet buvo apsistoję 13 lietuvių kemperių.

„Užsieniečiai stebisi, kaip mes tokiomis sąlygomis, ant asfalto, sugebėjome įkurti tokį kuklų, bet patogų kempingą. Ypač tai patinka vokiečiams, kurie džiaugiasi švara, kurią randa pas mus“, – sakė A.Puidokas.

Šis kempingas – kol kas vienintelis Kaune. 2011 metų antroje pusėje Lampėdžiuose turėtų pradėti veikti dar vienas kempingas, kurio statybos prasidėjo šiemet pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius