Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 07

Kauno opozicija kreipėsi į Seimo komitetą prašydami ištirti V.Matijošaičio verslo ryšius

Kauno miesto tarybos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK), prašydami imtis tyrimo dėl Rusijos Federacijoje veikiančios „Vičiūnų grupės“ ir įvertinti nacionaliniam saugumui kylančias grėsmes, – rašoma konservatorių išplatintame pranešime spaudai.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Į NSGK neva nuspręsta kreiptis žiniasklaidoje pasirodžius naujai informacijai apie Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio šeimos verslą Rusijoje.

Kauno miesto tarybos, TS-LKD frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius teigė, jog dėl pasirodžiusios informacijos apie „Vičiūnų grupės“ ryšius kyla daug klausimų, dėl to nuspręsta kreiptis į NSGK, prašant imtis parlamentinės kontrolės priemonių.

„Pastaruoju metu spaudoje pasirodė daug informacijos, kurioje įvardijami „Vičiūnų grupės“ ryšiai su Rusijos Federacijos politikais ir pareigūnais, o tai kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Jokio paneigimo šiai informacijai nei iš Visvaldo Matijošaičio, nei iš kitų „Vičiūnų grupės“ atstovų negirdėjome, tai kelia labai daug klausimų dėl politikų iš „Vičiūnų grupės“ pažeidžiamumo“, – teigė P.Lukševičius.

Pasak Kauno miesto tarybos, TS-LKD frakcijos narės Andrijanos Filinaitės, TS-LKD frakcijos atstovams klausimų sukėlė ir pasirodžiusi informacija apie „Vičiūnų grupės“ gaunamas pajamas iš Rusijos biudžeto.

„Neramina tai, kad iki šiol nėra aiškios ir konkrečios „Vičiūnų grupės“ išėjimo iš Rusijos datos, o terminai – labai migloti. Informacija kinta kas mėnesį ir, mano nuomone, tai yra nacionalinio saugumo klausimas. Dar didesnį nerimą kelia ir neseniai pasirodęs tyrimas apie tai, kad su antro pagal dydį Lietuvos miesto meru susijusi įmonė pernai gavo solidžią sumą iš Rusijos biudžeto“, – teigė A.Filinaitė.

Kauno tarybos opozicijoje esantys konservatoriai ne kartą bandė į miesto tarybos posėdžių darbotvarkę įtraukti klausimus dėl V.Matijošaičio šeimos verslo veiklos Rusijos Federacijoje ir dėl to kylančių grėsmių nacionaliniam saugumui, tačiau miesto valdantieji atsisakydavo juos įtraukti į posėdžių darbotvarkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius