-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 04

Kauno pedagogai išbandys gebėjimus filmavimo aikštelėje

Dar tik prieš porą mėnesių apsiprasti filmavimo aikštelėje bandė Vilniaus ir Panevėžio pedagogai, jau šiandien, sausio 4 d., joje atsidurs ir mokytojai iš Kauno mokyklų.
Projektas „Mokausi iš kino“
Projektas „Mokausi iš kino“ / D.Stumbrio nuotr.

Kinu besidomintys pedagogai, naudojantys jį kaip mokymo priemonę pamokose ar planuojantys tai daryti ateityje, sausio 4-6 dienomis Kaune dalyvauja nemokamuose kino analizės ir kūrimo mokymuose. Juos rengia vienas iš projekto „Mokausi iš kino“ organizatorių – Tarptautinis Kauno kino festivalis, padedant nuolatiniam festivalio partneriui Vytauto Didžiojo universitetui.

Mokymų metu pedagogai įgis kino analizės ir kūrimo įgūdžių, sužinos, kaip gautas žinias pritaikyti pamokose, kaip padėti moksleiviams atviriau reikšti mintis po filmų peržiūrų, išbandys jėgas filmavimo aikštelėje, kurdami savo pirmuosius trumpametražius vaidybinius filmus.

„Mokymų nauda didžiulė – pagaliau susidėliojau visus „taškus ant i“. Iki tol turėjau daug fragmentuotos informacijos, tačiau ne visuomet pavykdavo ją susieti. Po šių mokymų viskas sugulė į reikiamus „stalčiukus“. Teorija, metodinė medžiaga, praktiniai užsiėmimai suteikė didžiulį impulsą ir naujų idėjų, kurias tikiuosi greit pradėti įgyvendinti“, – teigė „Mokausi iš kino“ mokymuose lapkritį dalyvavusi Asta Klydžienė, Panevėžio rajono Velžio gimnazijos istorijos ir pilietinio ugdymo mokytoja.

Pirmoji mokymų diena bus skirta kino teorija ir analizei. Padedami kino kritikės Auksės Kanceravičiūtės ir kino teoretiko Luko Brašiškio pedagogai susipažins su pagrindiniais kino kalbos elementais (kameros rakursai, filmavimo planai, kadro kompozicija, montažas, garsas ir kt.), žiūrėdami filmų ištraukas mokysis kritiškai vertinti ir analizuoti kiną. Mokytojai sužinos, kaip surengti veiksmingą ir produktyvią diskusiją su moksleiviais apie kiną, kaip aptarinėti filmus, kad būtų išnaudojamos plačios mokymo ir mokymosi iš kino galimybės.

Kitas dvi mokymų dienas pedagogai įsikurs filmavimo aikštelėje, kurioje juos konsultuos kino režisieriai Lina Lužytė ir Tomas Smulkis. Pedagogai išbandys įvairius filmo kūrybinės komandos narių vaidmenis – nuo filmo režisieriaus iki operatoriaus ar kostiumų dailininko. Kurdami filmus mokymų dalyviai pereis pagrindinius kino kūrimo etapus: scenarijaus planuotę, aktorių atranką, filmavimo aikštelių paiešką, kurs apšvietimą, filmuos, daugiau sužinos apie vaizdo ir garso efektus.

Pagal iš anksto paruoštus scenarijus pedagogai sukurs du trumpo metražo vaidybinius filmus.

 

VIDEO: Panevėžio pedagogų filmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius