Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10

Kauno savivaldybės sprendimas dėl skirtingo darželinukų apmokestinimo narstomas teismuose – suabejota teisėtumu

Apeliacine tvarka Vyriausybės atstovo Kauno ir Marijampolės apskrityse Andriaus Cechanavičiaus skundą dėl galimo diskriminacinio ir neteisėto Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimo, susijusio su darželinukų skirtingu apmokestinimu, išnagrinėjęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino ankstesnę darželinukų apmokestinimo byloje priimtą nutartį, kuri buvo palanki Kauno valdžiai.
Darželis
Darželis/ Asociatyvi nuotr. / Sauliaus Žiūros nuotr.

Kaip skelbiama žiniasklaidai išplatintame Kauno rajono savivaldybės pranešime spaudai, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija vasario 3 dieną apeliacine tvarka išnagrinėjo Vyriausybės atstovo Kauno ir Marijampolės apskrityse A.Cechanavičiaus skundą dėl Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų 2020 metų lapkričio 13 dienos nutarties byloje pagal pareiškimą atsakovui Kauno miesto savivaldybės tarybai dėl norminio teisės akto teisėtumo ištyrimo.

Pagal minimą Kauno miesto tarybos sprendimą nuo 2020–ųjų pradžios nustatytas atlygio už ikimokyklinio ugdymo paslaugas dydis ne Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravusių šeimų vaikams siekia 9,20 euro už kiekvieną vaiko lankytą ar nelankytą, bet nepateisintą dieną.

Jei abu vaiko tėvai yra Kauno miesto gyventojai, šio miesto savivaldybė taiko 8,62 euro lengvatą. Mokėtina suma kauniečiams už vaiko praleistą darželyje dieną – 0,58 euro.

Kauno miesto tarybos sprendimas sukėlė didelį rezonansą, nes miesto darželius lanko nemažai Kauno rajono, kitų savivaldybių vaikų, šis žingsnis palietė ir dalį studentų šeimų, – informuoja Kauno rajono savivaldybė.

Vyriausybės atstovas iš pradžių kreipėsi į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus, tačiau jie priėmė Kauno miesto savivaldybei palankų sprendimą. Žemesnės instancijos teismo argumentai Vyriausybės atstovui pasirodė silpni, todėl Kauno rūmų priimtą nutartį jis apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Tai santykiai tarp kaimyninių savivaldybių, kurie, mūsų manymu, diskriminuoja tos pačios Lietuvos valstybės vaikus“, – pabrėžė A.Cechanavičius.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija, susidedanti iš teisėjų Laimučio Alechnavičiaus, Ramūno Gadliausko ir Dalios Višinskienės, ankstesnę nutartį panaikino ir bylą perdavė Regionų apygardos administraciniam teismui nagrinėti iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius